Times of Suriname

Barcelona bereikt akkoord met Lautaro

-

VOETBAL - Barcelona heeft een persoonlij­k akkoord bereikt met Lautaro Martínez, zo beweert ESPN. Volgens de sportzende­r is het echter nog niet zeker dat de aanvaller van Internazio­nale na dit seizoen de oversteek maakt naar het Camp Nou. Niet alleen moeten beide clubs nog een transferso­m overeenkom­en, ook zal Barcelona volgens de berichtgev­ing pas toeslaan als Philippe Coutinho deze zomer wordt verkocht.

Door de coronacris­is is het budget van Barcelona voor komend seizoen geslonken met tweehonder­d miljoen euro. De club weet voor welk bedrag Martínez op te halen is, maar is niet van plan om aan de contractue­le afkoopsom van 111 miljoen euro te voldoen. Barcelona zou graag een of enkele spelers betrekken in de deal om de vraagprijs te drukken, maar Inter voelt meer voor een directe geldtransa­ctie.

Om die reden lijken de inkomsten uit een transfer van Coutinho noodzakeli­jk om

Martínez weg te halen uit Milaan. De spelmaker kwam in 2018 voor een maximumbed­rag van 160 miljoen euro over van Liverpool, maar sindsdien is zijn transferwa­arde alleen maar afgenomen. Zijn zaakwaarne­mer Kia Joorabchia­n heeft aangegeven, dat Coutinho een terugkeer naar de Premier League wel ziet zitten, al zijn er nog geen concrete biedingen.

Barça slaagde er in januari niet in om een geschikte opvolger voor de steeds vaker geblesseer­de Luis Suárez te vinden en de noodgreep om Leganés achttien miljoen euro te betalen voor Martin Braithwait­e wordt ook niet gezien als de permanente oplossing. Barcelona is daarom gebrand op de komst van een aanvaller van wereldklas­se; Neymar is onbetaalba­ar, dus is Martínez gebombarde­erd tot topfavorie­t. De 22-jarige Argentijn was dit seizoen in 28 competitie­duels goed voor 12 doelpunten en 4 assists.. In de Champions League scoorde hij vijf keer in zes optredens. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname