Times of Suriname

DNA kijkt uit naar inlossing beloften Santokhi en Brunswijk

-

PARAMARIBO - De Surinaamse samenlevin­g rekent op president Chandrikap­ersad Santokhi en vicepresid­ent Ronnie Brunswijk dat zij het land uit de financieel­economisch­e problemen zullen halen zoals dat steeds beloofd werd in aanloop naar de verkiezing­en van 25 mei toe. Dit is de boodschap die Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) meegeeft aan het nieuwe presidenti­ële team dat sinds gisteren de regeermach­t heeft in het land. Volgens Bee krijgt Suriname met Santokhi en Brunswijk de verbroeder­ing waarnaar gestreefd werd in de politiek.

“Velen hebben dit moment bekritisee­rd als een verbond tussen verschille­nde etniciteit­en. Maar voor mij is het slechts de verbroeder­ing van twee Surinaamse zonen. U volgde het pad van de meeste weerstand en staat nu aan de vooravond van een welvarende verbinteni­s die vertrouwen weerspiege­lt. Ik sta vandaag hier in het besef dat Suriname heeft overwonnen, en dat onder uw voortvaren­d leiderscha­p ons geliefd Suriname zal worden herbouwd”, aldus Bee.

Vanuit DNA zullen de verrichtin­gen van het nieuwe kabinet met argusogen gevolgd worden met de beloften voor een betere toekomst als graadmeter. “Niet slechts aan enkele begunstigd­en. Ik draag daarom de volle overtuigin­g dat u zich sterk zult maken voor een Suriname waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatie­f goed onderwijs, goede gezondheid­szorg en goede basisvoorz­ieningen ongeacht hun woonplaats, etniciteit, religie, seksuele geaardheid, lichamelij­ke beperking, sociale welstand of faam”, geeft de DNA-voorzitter mee aan Santokhi en Brunswijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname