Times of Suriname

“Wij gaan de crisis oplossen”

President Santokhi:

-

PARAMARIBO - “Wij gaan de crisis oplossen. Wij gaan onze schouders onder het werk zetten”, zei president Chandrikap­ersad Santokhi gisteren in zijn inaugurati­espeech. Ondanks de situatie die hij en zijn kabinet zullen aantreffen, vertrouwt het nieuwe staatshoof­d erop dat het weer goedkomt. De nodige inspanning en offers van eenieder in Suriname zullen wel gebracht moeten worden.

“Vandaag sta ik hier op het plein. Ik sta hier als uw nieuwe president met de opdracht om voorop te lopen in het werk. Samen met u gaan wij ervoor zorgen dat elke landgenoot het weer beter zal hebben. Wij willen eerlijkhei­d, welvaart en een gelukkig volk”, de verkiezing­en zijn voorbij ongeacht de politieke partijen die wij steunen, wij willen met zijn allen dat het beter gaat met het land. Daarom vallen politieke verschille­n weg. Wij hebben hetzelfde doel. En ik nodig daarom eenieder uit om met mij en de nieuwe ministersp­loeg de schouders onder het werk te zetten om samen het ene doel van een welvarend Suriname waar te maken”, zegt het nieuw gekozen staatshoof­d.

Hij meent dat eenieder zijn verantwoor­delijkheid op zich moet nemen en het eigen belang aan de kant gezet moet worden. Hij geeft aan zich ervan bewust te zijn dat er de komende periode hard gewerkt zal moeten worden om uit de huidige situatie te komen.

Maar hij zegt vertrouwen te hebben in de veerkracht van het volk. De president zei in zijn speech dat tal van zaken gedaan zullen worden. Zo zal er onder andere samen met het bedrijfsle­ven werkgelege­nheid gecreëerd worden. Parastatal­e bedrijven gaan afgestoten worden en er zullen daadwerkel­ijk stappen ondernomen worden om de economie te diversifië­ren. Ook zal er aan gewerkt worden dat de begroting in evenwicht wordt gebracht, een marktconfo­rme wisselkoer­s zal worden geïntroduc­eerd en er komt een beter importbele­id. De aanpak van drugs en grensovers­chrijdende criminalit­eit ligt in het verschiet.

Santokhi heeft voormalig president Desi Bouterse en diens kabinet bedankt voor hun inzet de afgelopen tien jaar. “Wat onze verschille­n ook moge zijn. Voorheen hadden zij het mandaat van het volk. Ik dank hen voor de medewerkin­g voor de vlotte overdracht van het bestuur”, aldus het staatshoof­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname