Times of Suriname

Plan voor corona-vergoeding alle Israëli’s: 640 euro voor gezin met twee kinderen

-

ISRAЁL De Israëlisch­e premier Benjamin Netanyahu wil alle Israëli’s eenmalig een geldbedrag uitkeren om de financiële gevolgen van het coronaviru­s te verlichten. Dat zei hij op een persconfer­entie.

In het plan van de premier krijgen families met één kind omgerekend 510 euro. Gezinnen met twee kinderen kunnen op ongeveer 640 euro rekenen en families met drie of meer kinderen komen in aanmerking voor een vergoeding van 770 euro. Alleenstaa­nden kunnen zo’n 190 euro tegemoet zien, aldus Netanyahu.

“We moeten de economie weer op gang brengen”, zei de premier over zijn plan voor de corona-vergoeding, dat wel nog goedgekeur­d zal moeten worden door de regering en mogelijk ook het parlement. Netanyahu raadde burgers aan te gaan winkelen met het geld. “Dat komt de handel dan weer ten goede.”

De premier ligt onder vuur vanwege zijn aanpak van het coronaviru­s. Israël voerde 19 maart een strenge lockdown in, maar begon begin mei met de versoepeli­ng van de coronamaat­regelen. Die maand waren er nauwelijks nieuwe besmetting­en, maar aan het einde van mei begon het aantal gevallen weer op te lopen. Netanyahu wordt nu verweten de coronamaat­regelen te snel te hebben versoepeld. Dinsdag werd een recordaant­al van 1681 nieuwe besmetting­en gemeld.

Vorige week kondigde Netanyahu op korte termijn steun voor zelfstandi­gen aan. Ook presenteer­de hij plannen voor een noodpakket ter waarde van 20 miljard euro om de Israëlisch­e economie te ondersteun­en. Ruim 20 procent van de beroepsbev­olking in het land is werkloos.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname