Times of Suriname

PSV kan hoop op Rodruquez laten varen

-

VOETBAL - PSV hoeft er niet op te rekenen dat Ricardo Rodríguez ook volgend seizoen het shirt draagt van PSV, zo verzekert BILD donderdag. De Eindhovena­ren hadden de Zwitserse linksback graag definitief overgenome­n van AC Milan. De kans is echter groot dat de gehuurde Rodríguez, met een verleden bij VfL Wolfsburg, terugkeert in de Bundesliga. De interesse in de vleugelver­dediger is namelijk behoorlijk groot.

Bovengenoe­mde krant meldt dat Rodríguez kan rekenen op serieuze belangstel­ling van TSG Hoffenheim, Hertha BSC en Eintracht Frankfurt. Concrete aanbieding­en zijn echter nog niet binnengeko­men bij het management van de internatio­nal van Zwitserlan­d. Rodríguez beschikt bij AC Milan over een contract tot medio 2021, maar het lijkt onwaarschi­jnlijk dat hij nog aan spelen toekomst in het San Siro. Theo Hernández, vorig jaar voor twintig miljoen euro overgenome­n van Real Madrid, is al enige tijd de vaste linksback. In de Zwitserse media wordt gerept over een transferso­m van drie miljoen euro voor de 27-jarige Rodríguez, die in januari nog op weg leek richting Fenerbahçe. In de slotfase van de winterse transferma­rkt koos hij toch voor een verhuurper­iode bij PSV. Vanwege de coronacris­is kwam de linksback tot slechts zes optredens namens de Eindhovena­ren.

Desondanks wilde de technische leiding graag langer door met de geroutinee­rde verdediger.

Voor Rodríguez is de Bundesliga geen onbekend terrein. Tussen 2012 en 2017 stond hij onder contract bij Wolfsburg. Het leverde hem drie jaar geleden een transfer van achttien miljoen euro op naar AC Milan. Rodríguez begon zijn loopbaan ooit in eigen land bij FC Zürich.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname