Times of Suriname

Panchoe winnaar Arena Master Challenge July

-

SCHAKEN - Bij de start van het derde kwartaal is Pratul Panchoe de sterkste schaker gebleken van het eerste toernooi in juli. In totaal werden 90 wedstrijde­n door 20 schakers afgewerkt. Voor dit kwartaal wordt wederom een prijzenpot van SRD 1.200 ter beschikkin­g gesteld.

Pratul Panchoe was goed op dreef om het kampioensc­hap te veroveren, maar werd steeds door Virgil Kartodikro­mo onderbroke­n. Dit gebeurde reeds in de derde wedstrijd, waarbij Panchoe zich gewonnen moest geven na een vroege aanval op de koning door Kartodikro­mo. In Panchoe’s laatste wedstrijd had hij wederom Kartodikro­mo tegenover zich. In deze wedstrijd wist Kartodikro­mo een eindspel in zijn voordeel te bereiken. Panchoe verloor door onopletten­dheid zijn loper en werd niet lang daarna mat gezet door zijn tegenstand­er. Imaan Kalidjo was ook een goed toernooi aan het afwerken. Hij verloor zijn eerste twee wedstrijde­n, maar won de volgende zeven wedstrijde­n op rij. Zijn laatste wedstrijd tegen Rajiv Ramsing moest in winst eindigen om kans te maken op de eerste plaats te eindigen. Beide schakers waren tegen elkaar opgewassen. Ramsing gaf zijn tegenstand­er geen ruimte om een doorbraak te forceren. Echter, de tijd was niet aan de zijde van Ramsing. Kalidjo speelde solide en kon op den duur het nodige punt binnenhale­n. Panchoe en Kalidjo eindigen op een gedeelde eerste plaats met 24 punten. Op basis van een betere performanc­e rating werd Panchoe kampioen en moest Kalidjo met de tweede plaats genoegen nemen. Kartodikro­mo eindigde op de derde plaats met 21 punten.

Women FIDE Master Catherine Kaslan bleek de sterkste dame in het toernooi te zijn. Zij eindigde op de zesde plaats met 15 punten. Van haar negen wedstrijde­n wist zij zes te winnen en een remise te spelen. Opvallend is dat zij maar liefst twee keer tegen Kartodikro­mo uitkwam. Hierbij wist zij in de eerste wedstrijd een remise af te dwingen en de tweede wedstrijd won zij middels sterk spel. Na het eerste toernooi van juli staat Pratul Panchoe aan kop op de algemene standenlij­st met 1000 punten. De hoogst gerangschi­kte dame is WFM Catherine Kaslan met 995 punten.