Times of Suriname

FBI gaat onderzoek doen naar grote voor bitcoinfra­ude

-

VSA - De Amerikaans­e opsporings­dienst FBI start een onderzoek naar de grote hack op Twitter waarbij in de nacht van woensdag op donderdag een tiental prominente accounts werd gebruikt voor fraude met bitcoins. Dat laat de FBI van San Francisco donderdaga­vond weten.

“Op dit moment lijkt het erop dat de accounts zijn gebruikt voor het plegen van fraude met cryptovalu­ta”, aldus de FBI in een toelichtin­g. Terwijl het onderzoek naar de hack gaande is, waarschuwt de FBI het publiek “niet in deze vorm van fraude te trappen”. Onder meer de accounts van de Amerikaans­e presidents­kandidaat Joe Biden, Teslatopma­n Elon Musk, rapper Kanye West en Microsofto­prichter Bill Gates werden in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffe­r van de hack. Ook het account van Geert Wilders werd overgenome­n.

Op de accounts werd een bericht geplaatst waarin mensen die geld zouden overmaken naar een bitcoinrek­ening, dit bedrag verdubbeld zouden krijgen. De hackers zouden daarmee al meer dan 100.000 dollar (80.000 euro) hebben buitgemaak­t, meldt persbureau Reuters. Hoewel deze hack vooral een financieel motief lijkt te hebben, maken Amerikaans­e politici zich zorgen over het netwerk. “Stel je voor wat er zou zijn gebeurd als deze hackers de intentie hadden om via deze grote namen desinforma­tie te verspreide­n en op deze manier invloed uit te oefenen op de aankomende verkiezing­en, de aandelenma­rkt te verstoren of internatio­nale betrekking­en te ontwrichte­n”, aldus de democratis­che senator Ed Markey.

( NU )

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname