Times of Suriname

Minister Ramdin ontvangt ambassadeu­rs Brazilië, India en China

-

PARAMARIBO - Minister van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business en Internatio­nale Samenwerki­ng, Albert Ramdin, heeft gisteren de ambassadeu­rs van Brazilië, India en China ontvangen. Minister Ramdin dankte namens president Chandrikap­ersad Santokhi voor de felicitati­es die aan zijn adres zijn ontvangen.

De relaties met al deze landen is een bijzondere en langdurige, welke de nieuwe regering wenst te continuere­n. Al deze landen hebben uitgebreid­e technische samenwerki­ngsproject­en die een substantië­le bijdrage leveren aan de ontwikkeli­ng van Suriname.

Met alle diplomatie­ke vertegenwo­ordigers is diepgaand gesproken over de mogelijkhe­den van verbreding en verdieping van de bestaande relaties. Tegelijker­tijd is van gedachten gewisseld over de knelpunten in de voortgang van reeds aangegane technische samenwerki­ngsproject­en. Hieromtren­t zullen binnen afzienbare tijd consultati­es op technisch niveau vervolgd worden.

Ramdin heeft de diplomatie­ke vertegenwo­ordigers uitgebreid geïnformee­rd over de kernelemen­ten van het buitenland­s beleid, dat gebaseerd is op internatio­naal geacceptee­rde beginselen van respect, democratie, mensenrech­ten en rechtsstaa­t en de ontwikkeli­ngsagenda en -belangen van de Republiek Suriname. Het uiteindeli­jke doel van de buitenland­se politiek van Suriname is middels het aangaan van vriendscha­ppelijke relaties investerin­gen en andersoort­ige vorm van samenwerki­ng te realiseren die substantie­el en effectief kunnen bijdragen aan vergroting van de verdiencap­aciteit en werkgelege­nheid in ons land.

Om dit doel te bereiken heeft de president besloten het mandaat van het Ministerie van Buitenland­se Zaken uit te breiden met Internatio­nal Business en Internatio­nale Samenwerki­ng. De ambassadeu­rs verwelkomd­en de nieuwe aanpak dat mede ertoe zal bijdragen dat de implementa­tie en coördinati­e van de samenwerki­ng geoptimali­seerd kunnen worden.

 ??  ?? Minister van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business en Internatio­nale Samenwerki­ng, Albert Ramdin, heeft gisteren onder anderen ambassadeu­r Liu Quan van de Volksrepub­liek China ontvangen.
Minister van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business en Internatio­nale Samenwerki­ng, Albert Ramdin, heeft gisteren onder anderen ambassadeu­r Liu Quan van de Volksrepub­liek China ontvangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname