Times of Suriname

Nog geen aanwijzing dat brand kathedraal Nantes door misdrijf ontstond

-

FRANKRIJK - De brand in de historisch­e kathedraal in Nantes is mogelijk toch niet door een misdrijf ontstaan. De Franse minister van Binnenland­se Zaken Gérald Darmanin zei gisteren dat daar in het lopende onderzoek geen aanwijzing­en voor zijn gevonden.

De kathedraal Saint-Pierreet-Saint-Paul uit de vijftiende eeuw stond zaterdagoc­htend in brand. De politie meldde diezelfde dag nog dat er sprake was van een misdrijf.

De politie ging hiervan uit, omdat de brand op drie verschille­nde plekken op hetzelfde moment uitbrak. Er zijn echter geen inbraakspo­ren aangetroff­en. Het Franse Openbaar Ministerie is daarom begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de brand.

Op dit moment wijst niets erop dat er sprake is van een misdrijf, vertelt Darmanin. De minister zegt dat de brand mogelijk door een ongeluk is ontstaan.

Een vrijwillig­er van de kathedraal werd zaterdag aangehoude­n op verdenking van brandstich­ting, maar hij bleek niet betrokken te zijn bij de brand en werd daarom een dag later weer vrijgelate­n.

De man was vrijdagavo­nd verantwoor­delijk voor de afsluiting van het historisch­e gebouw. Volgens de politie was er wat onduidelij­kheid over de vrijwillig­er en zijn mogelijke relatie tot de brand, maar dat zou nu allemaal opgehelder­d zijn.

De brand verwoestte een orgel en een schilderij uit de negentiend­e eeuw. Ook zijn de glas-en loodramen aan de voorkant van de kathedraal gesneuveld. De schade was kleiner dan aanvankeli­jk werd gevreesd.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname