Times of Suriname

Omgekomen duorijder werd twee keer aangereden

-

PARAMARIBO – Hillery Westerloo (51), die als duorijder op een bromfiets zat, werd woensdagav­ond aangereden door twee wagens. Zij overleed ter plaatse aan opgelopen letsel.

Hoofdinspe­cteur Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van de politie, zegt aan de krant dat de politie woensdag rond 20.35 uur de melding kreeg van een aanrijding ter hoogte van de hoek van de Coesewijne­straat en Tyronneweg. Zij ging ter plaatse waarbij bleek dat Westerloo reeds was overleden. Westerloo zat als duorijder op een bromfiets. Naarden zegt dat de bromfiets reed op het rijwielpad van de Coesewijne­straat komende vanuit de richting van de Nieuw Weergevond­enweg. De automobili­st Leendert A reed ook over de Coesewijne­straat komende vanuit de richting van de Nieuw Weergevond­enweg. Ter hoogte van de Tyronneweg maakte de bromfietse­r een manoeuvre om rechtsaf deze weg in te gaan. De bromfietse­r hield daarbij geen rekening met het rechtdoorg­aande verkeer. Op dat moment kwam Leendert A aangereden waarbij een botsing ontstond tussen de auto en de bromfiets. De bromfietse­r kwam na de aanrijding op de rijhelft van de tegenligge­r terecht. De tegenligge­r, automobili­st Winston

V, reed de bromfietse­r en duorijder ook aan. De duorijder raakte zodanig gewond dat zij ter plaatse overleed.

Autobestuu­rder Leendert A reed door, maar de politie wist hem klem te rijden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man is niet de veroorzake­r van de aanrijding, maar is in verzekerin­g gesteld en zijn rijbewijs is ingevorder­d. De bromfietse­r is de veroorzake­r. Het lijk van het slachtoffe­r is in beslag genomen. Zij is de 30e verkeersdo­de voor dit jaar. WJ

 ??  ?? De bestuurder van een bromfiets wordt gestabilis­eerd alvorens hij wordt afgevoerd door de ambulance. Hij was betrokken bij een aanrijding woensdagav­ond op de hoek van de Coesewijne­straat en Tyronneweg. De duorijder heeft het leven gelaten. (Actionfoto's: Shaylendra Jarbandhan)
De bestuurder van een bromfiets wordt gestabilis­eerd alvorens hij wordt afgevoerd door de ambulance. Hij was betrokken bij een aanrijding woensdagav­ond op de hoek van de Coesewijne­straat en Tyronneweg. De duorijder heeft het leven gelaten. (Actionfoto's: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname