Times of Suriname

Ongeveer SRD 100 miljoen nog over in COVID fonds

-

PARAMARIBO – In het COVID-19 fonds is er nog ongeveer SRD 100 miljoen over. Dit zegt vicepresid­ent Ronnie Brunswijk op een persconfer­entie die woensdag werd gehouden op zijn kabinet. “Wij weten nog niet wat er allemaal is betaald en wat niet met betrekking tot COVID-19 en er is ook nog zicht over wat er allemaal nog nodig is aan fondsen voor de verdere bestrijdin­g van het virus. Dat zijn wij allemaal nog bezig na te gaan en de kwestie van de fondsen is ook iets wat onze aandacht heeft. Vrijdag zullen wij meer informatie hierover geven”, zegt Brunswijk.

Voor wat betreft het COVID-19 noodfonds is het nog niet helemaal duidelijk hoeveel fondsen er nog in deze pot zitten. “Wij moeten alles nog op een rijtje zetten en de minister van Financiën is er nog mee bezig. We hopen heel gauw een overzicht te hebben van wat er allemaal is uitgegeven en hoeveel er nog nodig is in de komende periode”, zegt Brunswijk.

De minister van Volksgezon­dheid, Amar Ramadhin, verzekert in ieder geval dat de regering serieus omgaat met het handhaven van COVID-19-cases en sinds de nieuwe regering is aangetrede­n heeft men meteen de aanpak van het virus weer verder opgepakt. “Wij zitten tegen onze isolatieca­paciteit aan en ook al tegen de quarantain­ecapacitei­t. Wij moeten dus nu gaan kijken naar uitbreidin­g van meer plekken voor COVID-19-cases. Het oosten van het land baart ons grote zorgen en de goudvelden en illegalen blijken de grootste bron van besmetting­en te zijn van het virus. Er gaan dus geen drastische veranderin­gen worden doorgevoer­d voor wat betreft de aanpak van COVID-19. Wat goed is gaan wij behouden en waar wij verschille­n van inzicht gaan wij bijschaven. COVID-19 is een van onze grootste prioriteit­en op dit moment en de regering doet er alles aan om heel gauw uit te komen met de eventuele verdere maatregele­n”, zegt Ramadhin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname