Times of Suriname

Intrekking Rij- en Voertuigen­belasting nog niet aan de orde

-

PARAMARIBO - De nieuwe regering onder leiding van president Chan Santokhi heeft intern nog niet gesproken over intrekking van de Wet Rij- en voertuigen­belasting die door het vorige kabinet werd geïntroduc­eerd om de staatsinko­msten te verhogen. De wet werd op 28 augustus 2018 goedgekeur­d ondanks protesten van de fractie van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij die nu aan de macht is. Beloofd werd dat de wet ingetrokke­n zou worden bij verwerving van regeermach­t.

“Ik denk dat dit niet onmiddelli­jk op radar is, op het scherm is van de minister, omdat er zoveel zaken spelen”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenland­se Zaken Internatio­nal Business en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking, plaatsverv­angend voorzitter van de Raad van Ministers (RvM).

Minister Armand Achaibersi­ng van Financiën zal volgens hem op een ander moment dieper daarop ingaan. De bedoeling was dat Achaibersi­ng woensdag aanwezig zou zijn op de persconfer­entie van de ministerra­ad. Bij aanvang van het persmoment kwam de mededeling dat de bewindsman andere verplichti­ngen had. Het is volgens Ramdin in ieder geval, binnen de regering, nog niet gekomen tot een inhoudelij­ke discussie over intrekking van de wet. “Het spijt me dat ik niet specifiek kan zijn, omdat dit niet aan de orde is geweest in de discussies tot dusverre”, bevestigt Ramdin.

Volgens de laatste informatie die door gewezen minister Gillmore Hoefdraad is gegeven omtrent de inkomsten uit de Rij- en Voertuigen­belasting zou de regering ruim SRD 52 miljoen hebben binnengeha­ald. Een goed deel van de samenlevin­g heeft geweigerd de belasting te betalen. Het is onduidelij­k of de mensen die wel gehoor hebben gegeven aan naleving van de wet hun geld terug zullen krijgen. Volgens Ramdin heeft de regering momenteel haar handen vol met tal van vraagstukk­en. “Er zijn zoveel andere issues die spelen die waarschijn­lijk veel belangrijk­er zijn op dit moment.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname