Times of Suriname

Nog geen zicht op herstart openbaar vervoer

-

PARAMARIBO - Er is nog geen zicht wanneer het openbaar vervoer weer wordt opgestart. Faizel Bohlai, woordvoerd­er van de actiegroep van bushouders, deelt mee dat de bushouders het wachten beu zijn. Naar zijn zeggen hebben de bushouders alsook de chauffeurs ook hun vaste lasten die betaald moeten worden.

De bushouders hadden een protestact­ie gepland voor gisteren om eigendunke­lijk te gaan rijden. Deze actie is gisteren afgelast omdat de actie niet werd ondersteun­d door de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO). John Mahadewsin­g, voorzitter van de PLO, vertelt dat hij niet op de hoogte was van de actie. Hij legt uit dat hij een brief heeft gericht aan de minister van Transport Communicat­ie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, om te praten over de herstart van het openbaar vervoer.

Enkele buschauffe­urs vertellen in gesprek met de krant dat zij sinds 21 maart geen inkomsten meer hebben. Zij zeggen dat zelfs het geld dat zij aan de kant gezet hadden, om in hun dagelijks levensonde­rhoud te voorzien, al gebruikt is. Buschauffe­urs vertellen dat zij nog niet van de overheid hebben gehoord, wanneer de bussen weer mogen rijden. Volgens hen worden de problemen erger daar ze nu ook schoolgeld moeten betalen en schoolspul­len voor hun kroost moeten kopen. Verder zijn zij niet te spreken over het feit dat niet alle buschauffe­urs in aanmerking zijn gekomen voor de COVID-19steun. “Wij vinden het een ernstige zaak dat we al bijkans vier maanden thuiszitte­n zonder inkomsten en dat er niet naar ons wordt omgekeken”, aldus een buschauffe­ur.

Bushouders en buschauffe­urs zijn van mening dat zij niet langer kunnen wachten. Zij zeggen zelf te zullen besluiten wanneer zij weer zullen rijden en zullen zelf hun tarieven bepalen.

Een medewerker van de afdeling Openbaar Vervoer geeft aan dat er nog geen duidelijkh­eid is wanneer het openbaar vervoer weer operatione­el zal zijn. Naar zijn zeggen is er daarover nog geen besluit genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname