Times of Suriname

Drugsbezit­ter veroordeel­d

-

PARAMARIBO - Joel D heeft 15 gram yami marihuana en 2.5 gram hasj in zijn bezit gehad op 19 januari. Rechter Maureen Dayala heeft hem gisteren veroordeel­d tot acht maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar en een boete van SRD 2000, subsidiair drie weken hechtenis.

Zij nam de eis van officier van justitie Mirela van Dijk over. Van Dijk zegt dat de man werd aangehoude­n tijdens de operatie Hoop in de omgeving van de kruising van de Hooge- en Hofstraat. Joel D werd voor een supermarkt aangetroff­en. Bij het zien van de politie zou hij een zakje met drugs in de winkel hebben gegooid. Een politieman zag de verdachte de drugs in de winkel gooien en deze verklaring wordt bevestigd door de winkelier. Joel D gaf aan niets te hebben weggegooid.

Van Dijk zegt dat een groot deel van de aangetroff­en SRD 1913 bij Joel D in coupures van SRD 5 en 10 waren. Volgens haar is dat de prijs van marihuana en hasj. Joel D vindt dat het zijn spaargeld betreft.

Advocaat Maureen Nibte zegt dat Joel D vanaf het prille begin ontkent. Zij vroeg de geldboete te mitigeren. Hij is op 1 april in deze zaak, op verzoek van zijn advocaat, in vrijheid gesteld door het Hof van Justitie. Nibte vroeg teruggave van de in beslag genomen bromfiets, maar de rechter ging daar niet mee akkoord, omdat Joel D geen bescheiden heeft overgelegd. WJ

 ??  ?? Een bromfietse­r kwam woensdag aan de Commissari­s Weythingwe­g onder een truck vast te zitten.
(Actionfoto: Shaylendra Jarbandhan)
Een bromfietse­r kwam woensdag aan de Commissari­s Weythingwe­g onder een truck vast te zitten. (Actionfoto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname