Times of Suriname

Alcoholver­bod op Amsterdams­e Wallen tegen verspreidi­ng coronaviru­s

-

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam heeft sinds een alcoholver­bod ingesteld voor het Wallengebi­ed. Ook gaat de gemeente het aantal handhavers in de binnenstad uitbreiden. De maatregele­n zijn genomen om de verspreidi­ng van het coronaviru­s tegen te gaan nu het aantal besmetting­en weer toeneemt.

Het alcoholver­bod wordt ingevoerd van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Doordat veel bezoekers in het Wallengebi­ed alcohol in winkels kopen en op straat consumeren, houden mensen steeds minder vaak 1,5 meter afstand. De maatregel is tot 1 september in de weekenden van kracht.

Burgemeest­er

Femke

Halsema heeft namens Veiligheid­sregio AmsterdamA­mstelland advies gevraagd aan het landelijke Outbreak Management Team (OMT) over de aanpak van het coronaviru­s in de stad. Toeristen en dagjesmens­en worden opgeroepen de weekenddru­kte te mijden en de stad juist doordeweek­s te bezoeken. De campagne wordt ook in het Engels en Duits uitgevoerd om buitenland­se toeristen op de coronamaat­regelen te wijzen.

De nieuwe maatregele­n zijn een aanvulling op eerdere besluiten van de gemeente om bij drukte eenrichtin­gsverkeer op de Wallen en op de Kalverstra­at te kunnen instellen. Bij extreme drukte kunnen de gebieden ook worden afgesloten. Ook geldt er een verbod op straatarti­esten in de binnenstad en op het Museumplei­n, omdat ze grote groepen mensen kunnen aantrekken.

“We nemen deze maatregele­n omdat we verantwoor­delijk zijn voor de gezondheid van bewoners en bezoekers. Daarbij hoort ook een dringend beroep op iedereen die onze stad bezoekt: wees voorzichti­g, vermijdt drukte en volg de coronarege­ls. Het is van groot belang dat iedereen afstand houdt van elkaar, zowel de Amsterdamm­er als de internatio­nale toerist”, aldus burgemeest­er Halsema.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname