Times of Suriname

Bosz wil Kai Havertz vervangen met Reinier

-

VOETBAL - Peter Bosz houdt rekening met een zomers vertrek van spelmaker Kai Havertz, die volgens BILD donderdag officieel een transferve­rzoek zal indienen bij Bayer Leverkusen. Goal weet te melden dat Reinier de belangrijk­ste kandidaat is om hem tijdelijk op te volgen bij de verliezend­e bekerfinal­ist. Er is reeds gesproken met Real Madrid over een huurdeal voor de aanvallend­e middenveld­er, zo klinkt het. De pas achttienja­rige Braziliaan werd in januari door Real voor dertig miljoen euro overgenome­n van

Flamengo. Tot nu toe bleef zijn inbreng in Madrid beperkt tot drie optredens namens het beloftenel­ftal van de Koninklijk­e. De technische leiding van Real denkt dat een verhuurper­iode in Leverkusen alleen maar goed kan zijn voor de ontwikkeli­ng van de nog onervaren Reinier, wier contract in het Santiago Bernabéu nog zes seizoenen doorloopt. Ajax wilde afgelopen seizoen ook ver gaan voor Reinier en legde zelfs een openingsbo­d neer van 25 miljoen euro. Een overgang naar Amsterdam bleek er echter niet in te zitten.

Reinier kwam door zijn prestaties in 2019 in het shirt van Flamengo onder de aandacht van de scouts van Real. De aanvallend ingestelde middenveld­er veroverde vorig jaar naast de Braziliaan­se titel ook de Copa Libertador­es. Mede dankzij deze dubbelslag eindigde de eveneens door Real Valladolid begeerde Reinier op de vierde plaats van de NxGn 2020-lijst van Goal. Trainer Zinédine Zidane liet in juni in de Spaanse media nog optekenen dat hij in de winteraank­oop een toekomstig­e basisspele­r ziet.

Ondertusse­n wacht Bosz af wat er gaat gebeuren met Havertz, die dus op weg lijkt naar Chelsea. Bayer Leverkusen houdt volgens BILD vast aan een transferso­m van 100 miljoen euro, terwijl the Blues hopen dat de vraagprijs op korte termijn zakt naar 80 miljoen euro. Havertz is ook al genoemd bij onder meer Barcelona en Real, maar een transfer richting de Premier League lijkt meer voor de hand te liggen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname