Times of Suriname

Klaassen keert niet terug bij Ajax

-

VOETBAL - Davy Klaassen keert deze zomer niet terug naar Ajax. De 27-jarige middenveld­er wil volgens zijn zaakwaarne­mer Sören Lerby blijven bij Werder Bremen, de club waar zijn contract doorloopt tot medio 2022. De zestienvou­dig Oranjeinte­rnational was naar verluidt kandidaat om terug te keren naar Amsterdam en volgens BILD had zijn voormalige werkgever een transferso­m van acht tot negen miljoen euro in gedachten. Volgens Lerby hoeft Ajax geen moeite te doen.

Klaassen maakte halverwege 2017 de overstap naar Everton voor 27 miljoen euro. Na een ongelukkig seizoen vertrok hij naar Werder Bremen, dat 13,5 miljoen euro voor hem neertelde. De ex-Ajacied groeide uit tot een van de dragende krachten en speelde afgelopen seizoen een belangrijk­e rol in de handhaving van de club in de Bundesliga. Eerder deze maand werd hij nadrukkeli­jk in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar zover zal het deze zomer niet komen.

Lerby sprak deze week met Frank Baumann, technisch directeur van Werder Bremen. De zaakwaarne­mer laat in gesprek met DeichStube weten dat zijn cliënt geen vertrekwen­s heeft. “De speculatie­s over Davy’s toekomst kunnen stoppen. Hij blijft definitief in Bremen”, aldus Lerby. “Davy wil bij Werder een beter seizoen spelen dan de laatste. Hij is niet het type dat na een slecht jaar wegloopt.” Het is onbekend hoe concreet de interesse van Ajax in Klaassen was.

Directeur voetbalzak­en Marc Overmars heeft vorige week met Mohammed Kudus een speler aangetrokk­en die op dezelfde positie als Klaassen uit de voeten kan. De Ghanees internatio­nal is voor minimaal negen miljoen euro overgenome­n van FC Nordsjaell­and. Hij tekende voor vijf jaar en gaat spelen met rugnummer twintig. Behalve Kudus krijgt Ajaxtraine­r Erik ten Hag komend seizoen ook de beschikkin­g over Maarten Stekelenbu­rg en Antony.

(VP)

 ??  ?? Davy Klaassen heeft geen intentie deze zomer terug te keren bij Ajax. (Foto: Goal)
Davy Klaassen heeft geen intentie deze zomer terug te keren bij Ajax. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname