Times of Suriname

Bergkamp hint naar terugkeer

-

VOETBAL - Dennis Bergkamp speelde tussen 1995 en 2006 voor Arsenal en de voormalige topaanvall­er volgt the Gunners nog op de voet. Een terugkeer in NoordLonde­n behoort zeker tot de mogelijkhe­den voor de inmiddels 51-jarige Bergkamp, die sowieso op termijn graag terugkeert in de voetbalwer­eld. Sinds zijn vertrek bij Ajax in december 2017 is hij niet meer actief geweest als trainer.

“Als de tijd rijp is zou ik heel graag ergens weer aan een uitdaging beginnen”, verklapt Bergkamp in een uitgebreid interview met FourFourTw­o. “Momenteel heb ik het geweldig naar mijn zin in Nederland met mijn jonge gezin. Ik ben al een tijdje geen coach meer, maar ik moet toegeven dat het weer begint te kriebelen om op het veld te staan. Dat kan als hoofdtrain­er zijn, maar ook als lid van de technische staf. Het is misschien nog vroeg, al weet je het maar nooit. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

Bergkamp snapt dat hij gelinkt wordt aan Arsenal. De ex-internatio­nal van Oranje veroverde drie landstitel­s en vier FA Cups in zijn tijd als speler en sloot af met het fraaie aantal van 423 wedstrijde­n. De fans dragen hem jaren later nog steeds op handen. Hij plaatst echter wel een veelzeggen­de kanttekeni­ng. “Ik heb op dit moment geen contact met de club over een eventuele terugkeer. Laten we afwachten wat er gebeurt als ik een definitief besluit neem over mijn toekomst als trainer. Bij Arsenal terugkeren zou natuurlijk ideaal zijn. Ik heb daar elf jaar gespeeld en de band met de club is nog steeds zeer hecht.” De voormalige publieksli­eveling van Arsenal kijkt met genoegen naar de ontwikkeli­ng die ex-ploeggenot­en Thierry Henry en Patrick Vieira maken als beginnende trainers. “Ik volg ze natuurlijk van een afstand. Het is jammer dat de Major League Soccer werd stilgelegd, kort nadat Thierry daar arriveerde (bij Montreal Impact, red.). En Patrick doet het erg goed bij OGC Nice.” Ook huidig Arsenal-manager Mikel Arteta ontvangt compliment­en. “Ik kijk daar met veel interesse naar, zeker omdat hij de voetbalfil­osofie lijkt te willen veranderen. De eerste paar duels onder zijn leiding stemden mij tevreden”, aldus Bergkamp, die op de vlakte blijft aangaande zijn eigen ambities. “Wie weet wat er zal gebeuren. Niets is namelijk zo veranderli­jk als de voetballer­ij.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname