Times of Suriname

Negen arrestatie­s bij kampioensf­eest Liverpool

-

VOETBAL - De politie heeft woensdagav­ond negen mensen opgepakt rond stadion Anfield, waarin de Engelse voetbalclu­b Liverpool het kampioensc­hap in de Premier League vierde. De spelers van trainer Jürgen Klopp kregen na de laatste thuiswedst­rijd van dit seizoen, tegen Chelsea (5-3), de kampioensb­eker.

Hoewel de politie en enkele vooraansta­ande leden van Liverpool de fans hadden opgeroepen om toch vooral thuis te blijven en de coronamaat­regelen in acht te nemen, kwamen toch ongeveer 3000 supporters naar Anfield.

Buiten de gesloten hekken van het stadion vierden ze daar dat hun club voor het eerst in dertig jaar kampioen van Engeland is geworden. “Hoewel het aantal mensen dat bijeen kwam nog aanzienlij­k hoger had kunnen zijn, is het toch teleurstel­lend dat deze mensen niet luisterden naar de verzoeken van ons, van de club en van de gemeente”, zei Natalie Perischine namens Merseyside Police. Het feest buiten de poorten van

Anfield werd gedoogd. De politie pakte wel negen fans op vanwege mishandeli­ng, openbare dronkensch­ap en rijden onder invloed.

“We zijn de fans die thuis zijn gebleven en op tv de festivitei­ten volgden heel dankbaar”, aldus Perischine. Toen Liverpool eind vorige maand officieel kampioen werd omdat concurrent Manchester City punten verspeelde, gingen ook al duizenden fans van de ‘Reds’ de straat op. De politie pakte toen twintig mensen op.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname