Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1701

2018

De stad Detroit wordt gesticht door de Franse legeroffic­ier Antoine de la MotheCadil­lac.

- In Griekenlan­d is de noodtoesta­nd uitgeroepe­n. Bij bosbranden zijn 76 doden te betreuren en vele gewonden en vermisten.

Politiek 1922 2019

- Palestina wordt formeel een Brits mandaatgeb­ied.

- Boris Johnson wordt premier van het Verenigd Koninkrijk, na een dag eerder door de leden van de Conservati­ve Party te zijn verkozen als nieuwe partijleid­er.

Wetenschap en technologi­e 1911

1992

2009

Hiram Bingham vindt de Incastad Machu Picchu terug.

Nederlands­e vliegtuigb­ouwer Fokker wordt overgenome­n door het Duitse DASA. - De grootste telescoop ter wereld, de Gran Telescopio Canarias, wordt ingehuldig­d door koning Juan Carlos I van Spanje.

Geboren

1963 - Karl Malone

Karl Malone (Summerfiel­d, Louisiana, 24 juli 1963) is een Amerikaans voormalig basketbals­peler in de NBA. Malone debuteerde in 1985 bij Utah Jazz en nam afscheid van het profession­eel basketbal in 2004 bij Los Angeles Lakers. Hij won de NBA Most Valuable Player Award twee keer. Malone’s bijnaam luidde ‘The Mailman’, want ‘ the mailman always delivers ‘ (‘de postbode voldoet altijd aan zijn taak’).

Malone scoorde in zijn carrière een totaal van 36.928 punten en staat daarmee op de tweede plek op de topscorers­lijst aller tijden, achter Kareem AbdulJabba­r. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Zimbio)

1969 - Jennifer Lopez

Jennifer Lynn Lopez (New York, 24 juli 1969) is een Amerikaans­e zangeres, actrice, danseres, ontwerpste­r en modeicoon. Ze is ook bekend onder haar bijnaam J.Lo. Waiting for Tonight, If You Had My Love, Love Don’t Cost a Thing en Jenny from the Block zijn de meest bekende liederen van haar. In 2011 brak het nummer On the floor, een samenwerki­ng met rapper Pitbull, internatio­naal door. Lopez heeft ook in enkele films gespeeld zoals: Anaconda, Selena, Maid in Manhattan en Monster-in-Law. Ze was ook jurylid van American Idol. Momenteel is ze jurylid van World of Dance. Ze is driemaal gescheiden en heeft een tweeling met Marc Anthony. Ze is nu verloofd met Alex Rodriguez. (Foto: Biography Mask)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname