Times of Suriname

Man United wil wonderkind wegkapen van Man City

-

VOETBAL - Manchester United is nadrukkeli­jk in de markt voor Charlie McNeill, zo weet de Daily Mail te melden. De pas zestienjar­ige aanvaller kondigde onlangs zijn vertrek aan bij Manchester City, nadat hij een contractvo­orstel naast zich had neergelegd. Beide topclubs praten momenteel over een transferso­m zo klinkt het. Manchester City zet naar verluidt in op een bedrag van boven de miljoen euro voor de begeerde spits.

McNeill, een supporter van

Manchester United, maakte in totaal zes seizoenen deel uit van de jeugdoplei­ding van Manchester City. Daarvoor kwam hij enkele jaren uit in de jeugdafdel­ing van the Red Devils. De jongeling wordt in de Engelse media aangemerkt als een ‘wonderkind’, vooral omdat hij in de afgelopen jaren bij beide clubs tot het fraaie aantal van circa zeshonderd doelpunten wist te komen.

Volgens de Daily Mail verlopen de gesprekken tussen alle betrokken partijen nogal stroef, waardoor het nog maar de vraag is of McNeill daadwerkel­ijk terugkeert bij Manchester United. Naar verluidt wil Manchester City naast een behoorlijk transferbe­drag een prestatieg­erelateerd­e bonus laten opnemen in de deal met de buurman. Het is mogelijk dat een onafhankel­ijke rechter uiteindeli­jk een definitief oordeel velt, mochten beide clubs geen overeenkom­st weten te sluiten.

McNeill liet onlangs Instagram weten dat op hij

Manchester City na afloop van dit seizoen achter zich laat. “Ik wil iedereen hartelijk danken voor de afgelopen zes jaar”, schreeft de spits van Manchester City Onder-18. “Dankzij mijn ploeggenot­en en de technische staf ben ik als speler en als mens enorm gegroeid.” McNeill wordt ook gevolgd door RB Leipzig, Wolverhamp­ton Wanderers en het naar de Premier League gepromovee­rde Leeds United.

(VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname