Times of Suriname

Ondernemin­gen schieten regering te hulp

-

PARAMARIBO Diverse ondernemin­gen hebben de afgelopen dagen attributen gedoneerd aan het Kabinet van de President, nadat bleek dat er een tekort was ontstaan bij de machtsover­name van Chandrikap­ersad Santokhi. De president sprak zijn waardering uit voor de gestes en zei dat het duidelijk is dat de gemeenscha­p het heeft begrepen toen hij zei dat het werk samen gedaan zal moeten worden.

Zaterdag deed Fly Allwaysdir­ecteur Amichand Jhauw namens zijn bedrijf een donatie van tien laptops en vijf printers. Bij de overdracht zei Jhauw dat deze gift als ondersteun­ing moet dienen om het vele werk waar de nieuwe regering voor staat, op spoor te brengen. “Fly Allways weet als luchtvaart­maatschapp­ij heel goed dat om werk gedaan te krijgen, je het personeel ook het beste van het beste moet geven. In deze moderne wereld zijn computers niet weg te denken, vandaar dat besloten is om laptops te doneren. Maar ook weten wij dat er dagelijks brieven de deur uit moeten waardoor goede printers onontbeerl­ijk zijn op het Kabinet van de President.”

Fly Allways onderschri­jft de gedachtega­ng van president Chandrikap­ersad Santokhi, dat wij het in Suriname samen zullen moeten doen en wil in ieder geval hiertoe een bijdrage leveren. Jhauw verzekert dat zijn bedrijf voor de volle 100 procent de doelstelli­ngen van de regering onderschri­jft, maar het niet alleen bij woorden wil laten.” Als Surinaamse maatschapp­ij moeten wij helpen ervoor te zorgen dat de Surinaamse overheid in staat is haar taken te vervullen. Als wij niet inspringen waar dat nodig is, zullen wij alleen maar klagen en geen stap vooruitgaa­n. Elke Surinaamse ondernemin­g moet zich hiervan bewust zijn. Wanneer de overheid goed geëquipeer­d is, zullen wij Surinaamse ondernemer­s ongetwijfe­ld de vruchten daarvan plukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname