Times of Suriname

Certificer­ing Boeing 777200ER nog steeds niet af

-

PARAMARIBO Het finalisere­n van het certificer­ingsproces van de Boeing 777200ER van de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM), kan maar niet afgerond worden. De tweede streefdatu­m voor dit jaar (derde week juli) is niet gehaald. Aanvankeli­jk zou het certificer­ingsproces rond eind maart af zijn.

SLMdirecte­ur Radjesh Radjkoemar zegt dat vanwege de coronacris­is ook deze tweede datum niet is gehaald. “Het klopt. Er is enige vertraging door COVID19. Wij moeten naar de SIM in Miami en daar is high risk. Casas doet de certificer­ing en moet inspecteur­s inhuren, maar door COVID19 is alles vertraagd. Wij zijn hard bezig om het snel af te ronden. Wij kijken naar alternatie­ven om het af te ronden”, aldus de directeur tegenover de krant. Intussen heeft een initiatief­groep Protestact­ie B777 op sociale media aangegeven dat het certificer­ingsproces te lang duurt. “Het certificer­ingsproces duurt nu intussen al langer dan een jaar. Onze machine staat al langer dan zeven maanden geparkeerd op de JAP airport; veelal te maken met de houding van de luchtvaart­waakhond Casas. Vrijdag heeft Casas wederom op het laatste moment afgezegd voor de verplichte evacuatied­emonstrati­e die op de JAP zou worden uitgevoerd, om allerlei redenen die als niet valide beschouwd kunnen worden. Casas stelt zich duidelijk op als obstakel tijdens deze certificer­ing. En dit zal ervoor zorgen dat de SLM inderdaad failliet zal gaan”, aldus de protestgro­ep. De groep heeft besloten om zich vandaag bij het hoofdkanto­or van de nationale carrier te verzamelen, omdat zij van de SLMdirecti­e wil weten wat er verder gaat gebeuren. De nieuwe SLM Boeing 777200ER is in december 2019 in Suriname aangekomen en geleasd voor anderhalf jaar om de midAtlanti­sche route te onderhoude­n. Het toestel moet in mei 2021 teruggegev­en worden aan de leasemaats­chappij.

 ??  ?? Fly Allways-directeur Amichand Jhauw (l) overhandig­t 10 laptops en 5 printers aan Ajai Moensi, directeur van het Kabinet van de President.
Fly Allways-directeur Amichand Jhauw (l) overhandig­t 10 laptops en 5 printers aan Ajai Moensi, directeur van het Kabinet van de President.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname