Times of Suriname

Woning met inboedel afgebrand “We hebben alleen onszelf kunnen redden”

-

PARAMARIBO - Een woning aan de Javaweg is zaterdagoc­htend in vlammen opgegaan. “We hebben alleen onszelf kunnen redden”, vertelt eigenaress­e Shirley Emod aan de krant.

Zij woonde samen met haar man en kleindocht­er in het huis dat met inboedel is afgebrand. De vrouw vertelt dat zij rond halfeen in de ochtend ging slapen. Zij weet dat zij alle stekkers uit het stopcontac­t had verwijderd; alleen de koelkast was aan. Zij hoorde plotseling knallen. Zij schrok wakker want het leek alsof iemand haar kamerdeur wilde openbreken. De vrouw dacht in eerste instantie aan een dief en maakte haar man wakker. Haar man nam een kijkje en zag dat de keuken in brand stond. Het vuur verspreidd­e zich snel. De vrouw zegt dat zij alleen zwarte rookwolken zag. Het enige wat zij kon doen is naar buiten gaan via de achterdeur. Zij vertelt dat indien zij niet wakker was geworden het anders was afgelopen. Zij heeft vernomen dat na onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan door een storing in de zekeringka­st. “Alles is afgebrand. We hebben niets meer.” Voorlopig heeft zij haar intrek genomen bij een buurvrouw. De vrouw hoopt hulp te krijgen van anderen, zodat zij tenminste een klein huis kan bouwen.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer van post Lelydorp naar de plaats ging om bluswerk te verrichten bij een stenen laagbouwwo­ning. Pinas zegt dat de woning niet is verzekerd, maar wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. Er deden zich geen persoonlij­ke ongelukken voor. De brandweer heeft vier gascilinde­rs van 28 lbs en een van 100 lbs uit het brandende huis gehaald. Volgens Pinas is de schade beperkt gebleven tot de woning die geheel met inboedel in vlammen is opgegaan.

De melding van de brand kwam binnen om 1.50 uur. De brandweerl­ieden rukten binnen drie minuten uit en arriveerde­n om 1.58 uur. De brand was onder controle om 02.15 uur. WJ

 ??  ?? Een woning aan de Javaweg is zaterdag in vlammen opgegaan.
(Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een woning aan de Javaweg is zaterdag in vlammen opgegaan. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname