Times of Suriname

IDB wilde overgekoch­te auto Parmessar terug bij LVV Op vrijwel geen enkel ministerie dienstauto’s aangetroff­en

-

PARAMARIBO - Ex-minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de VW Amarok, die hij tegen een sterk gereduceer­de prijs overnam, donderdag teruggegev­en. Volgens Parmessar doet hij dat vanwege “alle onnodige smaad, laster en valse beschuldig­ingen” aan zijn adres. Volgens de ex-minister maakte hij slechts gebruik van zijn rechten. Vicepresid­ent Ronnie Brunswijk heeft echter een andere versie; de auto is door de Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB) beschikbaa­r gesteld aan LVV voor een specifiek project. Dat de auto nu aan het project wordt onttrokken en verkocht wordt, kwam onsmakelij­k over bij de IDB.

“De IDB heeft een aantal voertuigen afgestaan aan LVV voor een project. Dat project loopt nog. Het zou onmogelijk zijn de voertuigen die gebruikt worden voor het project te verkopen aan iemand”, zegt de vicepresid­ent.

De wagen en alle papieren zijn intussen weer onder het beheer van LVV. In een schrijven laat Parmessar aan zijn opvolger, Prahlad Sewdien, weten uit te kijken naar de terugstort­ing van de koopprijs van SRD 20 duizend en verzekerin­gskosten van SRD 939,94 op zijn rekening en wel binnen redelijke termijn.

Er zijn nog meer onduidelij­kheden rond overheidsv­oertuigen. Volgens de vicepresid­ent zijn er, met uitzonderi­ng van het Ministerie van Volksgezon­dheid, op geen enkel ministerie voertuigen aangetroff­en. De nieuwe ministers zijn voorzien van gloednieuw­e Toyota Prado’s. Die zijn naar zeggen van de vicepresid­ent niet door het nieuwe kabinet aangeschaf­t. Het betreft auto’s die door het Directoraa­t Nationale Veiligheid (DNV) zijn ingehuurd voor onbepaalde tijd. “De president moet nog een besluit nemen”, zegt Brunswijk over het voertuigen­beleid voor politieke ambtsdrage­rs en directiele­den op de diverse ministerie­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname