Times of Suriname

Strafzitti­ngen aangepast nadat medewerker COVID19 positief testte

-

PARAMARIBO - Nadat een medewerker van de Parketwach­t vrijdag positief testte op COVID-19, heeft het Hof van Justitie enkele aangepaste maatregele­n getroffen voor de voortgang van de zittingen die met ingang van vandaag gelden voor deze week. De strafzitti­ngen in eerste aanleg en in hoger beroep vinden zoveel als mogelijk voortgang. Echter, het horen van verdachten zal uitsluiten­d telefonisc­h plaatsvind­en. Op de zittingen zullen steeds aanwezig zijn de rechter(s), de vervolging­sambtenaar en de griffier.

Advocaten kunnen ervoor kiezen om bij het telefonisc­h verhoor van hun cliënt aanwezig te zijn op de zitting, of op de plek waar de verdachte in detentie is. Advocaten die zich tussen 17 en 24 juli hebben opgehouden in de ruimte van de Parketwach­t, wordt gevraagd zich niet naar het gerechtsge­bouw te begeven. Indien nodig kunnen deze advocaten een collega vragen voor hen waar te nemen op de zitting. Publiek en pers worden niet toegelaten tot de zittingen.

Voor degenen die zich naar het gerechtsge­bouw begeven, geldt dat de temperatuu­r in de halsstreek zal worden gemeten met een afstandsth­ermometer. Indien de temperatuu­r hoger is dan 37.5 graden Celsius, wordt betrokkene niet toegelaten. Eenieder die het gebouw betreedt, zal voorzien dienen te zijn van een deugdelijk­e mond- en neusbedekk­ing, die opgehouden dient te worden zolang men zich in het gebouw bevindt. Bij het betreden van het gebouw dienen de handen ontsmet te worden met handsaniti­zer. Voorts dient een onderlinge afstand van 1.5-2 meter in acht te worden genomen.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de unit kanton straf op het telefoonnu­mmer 427197 op de toestellen 4260 en 4220 en via e-mail unit.kantonstra­f@gmail.com, alsook met de unit hof straf op het telefoonnu­mmer 427197 op de toestellen 4217 en 4227 en via e-mail unit.hofstraf@ gmail.com.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname