Times of Suriname

Verdachte pleit voor voorlopige invrijheid­stelling en medische zorg

-

NICKERIE - Verdachte Khemradj H heeft ter terechtzit­ting het verzoek gedaan aan de rechter hem voorlopig in vrijheid te stellen, in afwachting op de verdere behandelin­g van zijn strafzaak of om in aanmerking te komen voor medische behandelin­g door een oogarts.

De verdachte, die zich op 22 juni schuldig heeft gemaakt aan huisvredeb­reuk en gekwalific­eerde diefstal, zegt het verzoek te doen omdat hij beweert dat zijn zicht heel slecht is, waardoor hij zelfs de rechter die voor hem zat niet goed kon zien. De verdachte hield de rechter voor dat hij helemaal geen medische zorg krijgt in het cellenhuis en vroeg de rechter het daarheen te leiden dat hij de oogarts kan bezoeken.

Officier van justitie Danning, die het Openbaar Ministerie vertegenwo­ordigde, zegt het zeer opmerkelij­k te vinden dat de verdachte beweert dat zijn zicht zeer slecht is, terwijl hij in verzekerin­g is gesteld, omdat hij om drie uur in de ochtend betrapt is in de woning van de commandant van het Nationaal Leger regio West. “Desondanks zal ervoor gezorgd worden dat de verdachte de zorg krijgt van een oogarts. Arrestante­nzorg is trouwens staatszorg”, aldus de officier. De officier gaf aan alle inspanning­en te zullen plegen om de verdachte van de medische voorzienin­gen te voorzien. “Als het de bedoeling is dat hij op basis van slecht zicht in vrijheid wordt gesteld, dan is dat niet nodig.” Kantonrech­ter Nooitmeer heeft het verzoek van de verdachte om hem voorlopig in vrijheid te stellen, afgewezen. De rechter gaf Khemradj de verzekerin­g dat het OM alles in het werk zal stellen dat hij de medische zorg die hij nodig heeft, zal krijgen. De verdachte die geen advocaat had, heeft een toegevoegd gekregen, in de persoon van Mr. Hemradj Matawlie. Aangezien de raadsman tijd nodig heeft om het dossier van zijn cliënt door te nemen, deed hij het verzoek de zaak uit te stellen. De voortzetti­ng is op 20 augustus. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname