Times of Suriname

Arrestatie­s in Israël bij nieuwe protesten tegen Netanyahu

-

ISRAEL - Bij protesten in Jeruzalem tegen premier Netanyahu zijn zeker twaalf mensen gearrestee­rd. De politie zette waterkanon­nen in om de mensenmass­a uit elkaar te drijven. Ook in andere delen van Israël werden arrestatie­s verricht.

Er is de afgelopen weken al veel geproteste­erd in het land. Dit weekend werd er ook weer door duizenden mensen bij de ambtswonin­g van Netanyahu in Jeruzalem gedemonstr­eerd. Gisteren hadden zich voor het eerst ook honderden mensen verzameld bij de villa van de premier in de kustplaats Caesarea.

Betogers zijn ontevreden over de manier waarop Netanyahu de coronacris­is heeft aangepakt. In mei ging de economie in Israël grotendeel­s weer open en dat leidde tot een flinke toename in het aantal besmetting­en. Het werklooshe­idspercent­age bedraagt op dit moment 20 procent.

Demonstran­ten vinden dat de regering niet snel genoeg met steunmaatr­egelen is gekomen voor mensen die in financiële problemen zitten.

Daarnaast vinden mensen dat Netanyahu moet opstappen, omdat hij in een groot corruptieo­nderzoek is verwikkeld. De premier staat in drie zaken terecht voor onder meer fraude en omkoping tijdens eerdere ambtsperio­des. Zo wordt hij ervan beschuldig­d dat hij dure cadeaus heeft aangenomen van zakenmense­n in ruil voor politieke gunsten. Ook zou hij de eigenaar van een nieuwssite en een telecombed­rijf voor honderden miljoenen euro’s hebben bevoordeel­d in ruil voor positieve berichtgev­ing. Vorige week werd bekend dat de zaak tegen Netanyahu in januari volgend jaar verdergaat. (NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname