Times of Suriname

Tweede Ischgl? Besmetting­en in toeristisc­he hotspot Oostenrijk

-

OOSTENRIJK - Bij verschille­nde toerismebe­drijven in Sankt Wolfgang in de deelstaat Opper-Oostenrijk zijn ten minste 44 coronabesm­ettingen vastgestel­d. Volgens diverse Oostenrijk­se media zijn de slachtoffe­rs hoofdzakel­ijk werknemers, al is het longvirus ook bij een vakantiega­nger ontdekt.

De meeste geïnfectee­rden zijn stagiaires. Het is onduidelij­k of ze besmet zijn geraakt in hun accommodat­ie of tijdens het uitgaan. Twee bars zijn vrijdag gesloten vanwege de virusuitbr­aak. De autoriteit­en hebben zaterdagav­ond een avondklok vanaf 23.00 uur ingesteld voor lokale restaurant­s.

Tot nu toe zijn meer dan 600 mensen in het populaire vakantiege­bied getest, zowel werknemers als vakantiega­sten. De resultaten van 258 testen zijn bekend, de overige uitslagen worden zondag verwacht.

De uitbraak roept herinnerin­gen op aan het Oostenrijk­se ski- en feeststadj­e Ischgl in Tirol, dat in de beginfase van de pandemie een epicentrum van corona was. In totaal zijn momenteel ongeveer 1500 mensen in Oostenrijk actief besmet met het virus. De nieuwe infecties zijn met name vastgestel­d in de deelstaten Wenen en Opper-Oostenrijk. De coronamaat­regelen in Oostenrijk zijn vrijdag aangescher­pt. Zo moeten inwoners op meer plaatsen verplicht mondkapjes dragen. De nieuwe regels betekenen dat Oostenrijk­ers hun mond en neus voortaan ook moeten bedekken bij een bezoek aan supermarkt­en, postkantor­en, bankfilial­en en andere openbare gebouwen. Eerder moesten ze dat al in het openbaar vervoer. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname