Times of Suriname

Aston Villa werkt aan onverwacht­e dubbelslag

-

VOETBAL - Aston Villa werkt aan de komst van twee talenten uit Nederland. De huidige nummer zeventien van de Premier League probeert de zestienjar­ige Lamare Bogarde over te nemen van Feyenoord, terwijl leeftijdsg­enoot Sil Swinkels de overstap lijkt te gaan maken van Vitesse naar de club uit Birmingham. The Athletic maakt melding van de belangstel­ling uit Engeland voor de twee talenten.

Eerder deze week berichtte fankanaal KuipTalk van Feyenoord dat Bogarde op weg was naar een nog onbekende Engelse club. De jonge verdedigen­de middenveld­er van Feyenoord U-17 werd in verband gebracht met Arsenal en Tottenham Hotspur, terwijl ook clubs als Borussia Dortmund, Schalke ‘04, Juventus en AC Milan belangstel­ling zouden hebben getoond. Een overstap naar Aston Villa zou daarom vrij verrassend zijn. Feyenoord wilde Bogarde graag vastleggen, maar beide partijen kwamen er niet uit na maandenlan­ge onderhande­lingen. De overstap van Swinkels lijkt al nagenoeg zeker. De Gelderland­er maakte eerder op de zaterdag al melding van de overstap van de verdediger uit Sint-Oedenrode. Swinkels, tweevoudig internatio­nal van Oranje U-15, begon het afgelopen seizoen bij de U-16 van Vitesse en werd halverwege doorgescho­ven naar de U-17. Zijn transfer is ‘uitzonderl­ijk’, aldus de krant: de afgelopen jaren is geen enkele jeugdspele­r van Vitesse rechtstree­ks naar een buitenland­se club vertrokken.

Aangezien Bogarde en Swinkels geen contract hebben bij hun club, zou Aston Villa slechts een opleidings­vergoeding hoeven te betalen. Als het lukt, halen the Villans twee spelers binnen die nagenoeg even oud zijn. Bogarde werd op 5 januari 2004 geboren; Swinkels zag één dag later het levenslich­t. Bogarde is de neef van oud-internatio­nal Winston Bogarde en van TSG Hoffenheim­talent Melayro Bogarde. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname