Times of Suriname

Adam Lallana blijft actief in Premier League

-

VOETBAL - Adam Lallana wordt op korte termijn gepresente­erd als nieuwe aanwinst van Brighton & Hove Albion, zo meldden meerdere Engelse media zaterdag. De aanvallend­e middenveld­er beschikt bij Liverpool over een aflopend contract en maakt daarom transfervr­ij de overstap naar de club waar ook Davy Pröpper onder contract staat. The Independen­t kwam zaterdag met de primeur over de aanstaande nieuwe bestemming van Lallana, later werd dat nieuws nog eens bevestigd door The Athletic. Volgens laatstgeno­emde sportwebsi­te is er al sprake van een akkoord tussen Brighton en Lallana, die naar verwachtin­g een contract tot medio 2023 aangaan. De officiële aankondigi­ng van de komst van de 34-voudig Engels internatio­nal wordt binnen twee tot drie dagen verwacht.

Daarmee keert de 32-jarige Lallana terug naar het zuiden van Engeland, waar hij bij Southampto­n zijn voetbalcar­rière begon. Na acht jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld werd de offensieve middenveld­er in 2014 voor 31 miljoen euro verkocht aan Liverpool. Lallana kwam in zes seizoenen tot 178 officiele wedstrijde­n voor the Reds, maar zag zijn rol op Anfield met de jaren kleiner worden. Dit seizoen werd Lallana met Liverpool kampioen van Engeland, maar zijn bijdrage daarin bleef beperkt tot 373 minuten, verdeeld over 15 wedstrijde­n.

Brighton staat één wedstrijd voor het einde van het seizoen vier punten boven de degradatie­streep in de Premier League en wist zich daarmee ternauwern­ood te handhaven. Door die prestatie beschikt de club over voldoende financiele daadkracht om het relatief hoge salaris van Lallana op te hoesten. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname