Times of Suriname

UFC-arbiter haalt zich woede van vechters op hals

-

UFC - Scheidsrec­hter Herb Dean moest het zaterdagav­ond in Abu Dhabi stevig ontgelden na het vierde UFC-evenement in drie weken tijd op Fight Island.

De Amerikaans­e arbiter werd door commentato­ren Dan Hardy en Paul Felder, beiden ook ervaren vechters, niet gespaard na de partij tussen Francisco Trinaldo en Jai Herbert.

Eerstgenoe­mde vloerde zijn tegenstand­er in de derde ronde met een verwoesten­de vuistslag. Herbert zag direct sterretjes en viel weerloos achterover. Omdat Dean lang wachtte met ingrijpen, werden door Trinaldo, die enkele seconden twijfelde om uit te halen, nog enkele onnodige, harde stoten uitgedeeld.

Hardy reageerde furieus. Op televisie was duidelijk te horen hoe hij Dean verbaal door de mangel haalde. “Ik doe mijn werk, ga jij dat ook eens doen!”

Felder voegde daar na afloop nog enkele niet mis te verstande woorden aan toe. “Herbert was goed bezig, maar dat betekent niet dat een scheidsrec­hter hem langer in de partij moet houden. Nee, een scheidsrec­hter moet een vechter te allen tijde beschermen. Zelfs al staat er nog één seconde op de klok, dan nog moet een scheidsrec­hter direct ingrijpen als een vechter verstijfd en knock-out op de grond ligt. Herbert heeft vandaag klappen gehad, die hij niet had moeten krijgen.” Dean beleefde zaterdag misschien niet zijn beste avond, toch geldt hij als een van de beste arbiters binnen het MMA. Zo was hij in 2018 scheidsrec­hter bij de partij tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomed­ov, het grootste gevecht in de geschieden­is van de UFC.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname