Times of Suriname

Al vijf keer ingebroken bij Parochie Latour

-

PARAMARIBO - Het is al de vijfde keer dat er gedurende de lockdown is ingebroken in gebouwen op het terrein van de rooms-katholieke kerk (rk) 'Maria, koningin van de wereld' aan de Franklynwe­g in Latour. Dit bevestigt Guillame Karsters, diaken van de kerk, tegenover de krant.

De afgelopen week was het drie keer raak. Drie gebouwen werden 'bezocht': de kosterwoni­ng, een gemeenscha­pscentrum en een gebouw van de padvinderi­j waarin ook een dagverblij­f voor kinderen is gehuisvest. Naar zijn zeggen ligt de schade in de tienduizen­d SRD. Karsters legt uit dat de dieven ramen en deuren hebben geforceerd om zich toegang tot de panden te kunnen verschaffe­n. Verder hebben zij ook een stenen muur ingeslagen.

De diaken vermoedt dat het steeds gaat om dezelfde bende die inbreekt op het terrein van de kerk. Hij legt uit dat het dievengild­e niet loopt via de ingang aan de Franklynwe­g, maar zich de toegang verschaft via het terrein van de school en van de arts die naast de school ligt. De bende klimt over beide schuttinge­n om op het terrein van de kerk te komen.

Karsters stelt dat de dieven geen domme mensen zijn, gezien het feit dat ze de hoofdkraan van de waterleidi­ng netjes hebben dichtgedra­aid en daarna de waterleidi­ngbuizen hebben meegenomen. Ook hebben zij andere spullen zoals een hydrofoor, spiegels, brushcutte­r, diverse spullen van de padvinders, pater Anton Donicie groep, buitgemaak­t.

Naar zeggen van de diaken zijn niet van alle diefstalle­n melding gedaan bij de politie. “De ene keer geef je het door aan de politie er gebeurt niks of je krijgt geen reactie van eventuele personen die ze hebben aangehoude­n, de andere keer denk je van dat het toch niet nodig is om het weer te gaan melden, want je hoort toch niks”, zegt Karsters.

 ??  ?? Dieven hebben een aantal regenstene­n ingeslagen van het kinderdagv­erblijf van de rk-kerk in Latour, om zich toegang tot het gebouw te verschaffe­n.
Dieven hebben een aantal regenstene­n ingeslagen van het kinderdagv­erblijf van de rk-kerk in Latour, om zich toegang tot het gebouw te verschaffe­n.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname