Times of Suriname

Geen wederdiens­ten voor sponsors incoming-president Santokhi

-

PARAMARIBO - De kosten die door incoming-president Chandrikap­ersad Santokhi zijn gemaakt om onder andere ontmoeting­en te hebben met verschille­nde groepering­en, komen niet voor rekening van de belastingb­etaler. Santokhi hield in de periode van zijn transitief­ase van incoming-president naar president, kantoor in het luxehotel Courtyard by Marriott. Volgens minister Armand Achaibersi­ng van Financiën en Planning gaat het om sponsoring buiten de overheid. De bedoeling is volgens de minister niet dat er wederdiens­t wordt bewezen aan deze gulle gevers.

“De kosten hiervan zijn bijeengebr­acht door donaties van personen en bedrijven, waarbij Marriott Hotel ook nog eens een fikse korting gegeven heeft. Dus er is nul cent van de overheid besteed aan deze kosten. Laat me duidelijk zijn. Dit is betaald uit donaties van bedrijven en personen die geld bij mekaar gebracht hebben om het transitiep­roces te financiere­n”, zegt minister Achaibersi­ng.

Er zijn volgens hem ook geen grote bedragen door individuen of organisati­es gegeven. Het gaat om een aantal collectiev­e kleine donaties. De minister zegt begrip te tonen voor de argwaan in de samenlevin­g over het vervolgtra­ject van deze opmerkelij­ke donaties en de druk die er eventueel zou kunnen komen voor wederdiens­ten. Hij geeft de verzekerin­g dat het niet de intentie van de regering is om wederdiens­ten te verlenen. “Het gaat hier om kleine bedragen. Een heleboel mensen die de transitie en het inkomen van een nieuwe wind zo snel als mogelijk hebben willen zien en een warm hart hebben willen toedragen. Het is dus daarom dat de mensen bereid zijn geweest om hun bijdrage te leveren. Maar we praten niet over per individu of per bedrijf of over geweldig hoge bedragen. Het zijn heel kleine bedragen. Maar alle kleine beetjes hebben geholpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname