Times of Suriname

Frankrijk stelt avondklok in bij stranden Bretonse badplaats

-

FRANKRIJK Franse overheidsf­unctionari­ssen hebben een nachtelijk­e avondklok ingesteld voor stranden in de Bretonse badplaats Quiberon aan de Atlantisch­e kust, nadat vorige week een groot aantal coronabesm­ettingen was vastgestel­d.

Ook parken en tuinen zullen ’s nachts worden gesloten om grote bijeenkoms­ten van met name jongeren te voorkomen, zei een functionar­is van de regionale regering.

Overheden in het hele land zijn op hun hoede als mensen door het land reizen voor zomervakan­ties. Risico’s op nieuwe uitbraken nemen daardoor toe, aangezien de naleving van regels voor het houden van sociale afstand afneemt.

Vorige week werden mondkapjes in Frankrijk verplicht in alle afgesloten openbare ruimtes, en de regering waarschuwd­e dat lokale lockdowns mogelijk opnieuw nodig zouden zijn.

Quiberon, een pittoresk schiereila­nd dat populair is bij gezinnen, registreer­de afgelopen dinsdag zijn eerste coronageva­l en het aantal is nu al gestegen tot 54. De burgemeest­er heeft mondkapjes op openluchtm­arkten en in drukke straten verplicht gesteld. Gezien de snel ontwikkele­nde situatie is nu ook een decreet uitgevaard­igd om stranden, parken en openbare tuinen van 21.00 uur tot 07.00 uur te sluiten.

Frankrijk, waar het dodental van het coronaviru­s op 30.192 slachtoffe­rs ligt, registreer­t momenteel landelijk meer dan duizend nieuwe besmetting­en per dag, aldus de gezondheid­sautoritei­ten vrijdag.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Bezoekers op het strand van Quiberon.
`(Foto: De Telegraaf)
Bezoekers op het strand van Quiberon. `(Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname