Times of Suriname

Belangrijk­e steden Marokko in quarantain­e

-

MAROKKO - In Marokko zijn acht belangrijk­e steden in quarantain­e gegaan. Het is niet toegestaan naar die steden te gaan of die te verlaten zonder dringende reden. De autoriteit­en in de hoofdstad Rabat hebben niet aangegeven hoe lang ze op slot gaan. Het gaat om de economisch­e hoofdstad Casablanca, Fès, Marrakesh, Meknès, Tanger, Tétouan en de tussen Casablanca en Marrakesh gelegen plaatsen Berechid en Settat. Tanger is in economisch opzicht de tweede stad van het land en Marrakesh een van de belangrijk­ste toeristisc­he trekpleist­ers. De quarantain­e zou nodig zijn omdat de bevolking zich niet goed houdt aan eerder uitgevaard­igde coronamaat­regelen volgens verklaring­en van de ministerie­s van Gezondheid en van Binnenland­se Zaken. Daarom verspreidt het virus zich weer.

De steden gaan kort voor een belangrijk­e islamitisc­h feest, het Aïd alAdha of Offerfeest, op slot. Het feest brengt normaal gesproken veel families bij elkaar. Het begint dit jaar in de avond van 30 juli en duurt tot 3 augustus. Marokko stelde begin maart de eerste besmetting vast en de regering ging tot ingrijpend­e maatregele­n over om verspreidi­ng van het virus tegen te gaan inclusief de sluiting van de grenzen. De noodtoesta­nd die wegens het virus is uitgeroepe­n is eerder deze maand op het laatste moment weer verlengd en duurt nu tot 10 augustus.

Het land van 36 miljoen inwoners is relatief gezien niet zwaar door het virus getroffen. Marokko telde 20.000 besmetting­en en ruim driehonder­d sterfgeval­len.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname