Times of Suriname

Wat weten we van de Samsung Galaxy Note 20?

-

VSA De nieuwe Samsung Galaxy Note 20 wordt over anderhalve week aangekondi­gd, maar het gros van de details is al online uitgelekt. Wat is er inmiddels bekend over de nieuwe smartphone? Het zou gaan om twee of drie modellen; in ieder geval een highendtoe­stel onder de naam Galaxy Note 20 Ultra 5G en het goedkopere basismodel Samsung Galaxy Note 20, aldus het doorgaans goed ingewijde WinFuture. Ook de goedkopere versie kan mogelijk met 5Gmodem besteld worden.

Er is mogelijk ook een tussenmode­l onder de naam Note 20 Plus, maar daarin spreken verschille­nde lekken elkaar tegen. WinFuture meldt ook dat het amoledsche­rm groter zal zijn dan de Galaxy Note 10, maar iets kleiner dan de Note 10+: 6,7 inch in de diagonaal voor het kleinste model. De Note 20 Ultra 5G krijgt een scherm van 6,9 inch. De Note 20 heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixel, de grotere Ultra doet het met 3200 x 1440 pixels. De ververssne­lheid van het scherm van de Ultra, dat het scrollen soepeler moet maken, gaat omhoog naar 120Hz het dubbele van voorgaande modellen. De ‘gewone’ Note 20 houdt het wel bij 60Hz.

Het duurdere model heeft met 12 GB ram meer werkgeheug­en dan de goedkopere versie (8 GB). Qua opslag krijgt het basismodel 256 GB ruimte, de Ultra is te upgraden naar het dubbele. De Ultra krijgt een 4.500 mAH batterij, het goedkopere model een iets lichtere van 4.300 mAH. Beide kunnen met een quick charger binnen dertig minuten voor de helft worden opgeladen. De telefoon heeft volgens WinFuture een drietal camera’s. De hoofdlens van de Ultra is een 108 megapixels­ensor met twee typen autofocus, dualpixel en laser. Die moeten het beeld scherper kunnen maken. Verder heeft dit duurdere model twee 12 megapixell­enzen voor zoom (tot 50x) en ultragroot­hoekopname­n. Het kleinere model moet het doen met een 64 megapixel telelens en twee 12 megapixels­ensoren, waaronder de hoofdcamer­a en een ultragroot­hoeklens. De Note 20 heeft een plastic achterkant en wordt niet zoals de Ultra beschermd door een nieuwe Gorilla Glass 7glaslaag. Volgens WinFuture wil Samsung bij de nieuwe tablet vooral de nadruk leggen op de nieuwe editie van de styluspen, de SPen, die op de Ultra met 9 millisecon­den veel minder vertraging heeft bij de bediening. Bezitters van het goedkopere model zouden het met 26 millisecon­den moeten doen.

Ook de samenwerki­ng met Microsofts gamestream­ingdienst xCloud moet een uniek verkooppun­t worden voor de tablet. Daarmee kunnen gebruikers straks rechtstree­ks vanuit een server een game naar het beeldscher­m streamen, zonder deze te downloaden of installere­n. De nieuwe tablet wordt waarschijn­lijk op 5 augustus tijdens het Unpackedev­enement aangekondi­gd en zal dan vermoedeli­jk in Europa te bestellen zijn in de kleuren Mystic Bronze, Mystic Gray en Mystic Green.

( NU )

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname