Times of Suriname

Personeel vliegt eruit bij superspecu­lant Dalio

-

USA/LONDEN Motorenbou­wer Rolls-Royce verwacht zijn Spaanse dochter ITP Aero snel te kunnen verkopen. Er zijn gesprekken met een aantal investeerd­ers gaande, al zijn die nog in een vroeg stadium, meldt de Britse krant The Telegraph. Het bedrijf kan de opbrengst daarvan goed gebruiken, want door de crisis in de luchtvaart wordt ook RollsRoyce hard getroffen.

Luchtvaart­maatschapp­ijen hebben vliegtuigb­estellinge­n uitgesteld of geannuleer­d en dat betekent ook dat het orderboek van het Britse bedrijf leger is geworden. Ook is er minder vraag naar onderhoud en onderdelen voor vliegtuigm­otoren. Rolls-Royce schrapte eerder al 9000 banen. Topman Warren East heeft gezegd alle opties te zullen bekijken om geld op te halen en zo het voortbesta­an van het bedrijf veilig te stellen. Vorig jaar was Rolls-Royce al dicht bij een verkoop van een belang in ITP Aero, dat motoronder­delen voor helikopter­s, vliegtuige­n en schepen bouwt. Toen ging een deal met het Spaanse technologi­econcern Indra Sistemas niet door. Bij die deal werd een prijskaart­je van 1,5 miljard euro aan ITP Aero gehangen.

( De Telegraaf )

USA - Het bedrijf van de befaamde superspecu­lant Ray Dalio stuurt vele tientallen werknemers de laan uit. Niet alleen omdat de beleggings­resultaten van Bridgewate­r Associates dit jaar tegenvalle­n, maar vooral omdat minder personeel nodig is vanwege het thuiswerke­n. Tegelijker­tijd heeft een geschil over een vertrekreg­eling een hoogtepunt bereikt. Bridgewate­r is ’s werelds grootste beheerder van hedgefonds­en, die in het verleden zeer succesvol waren met het massaal anticipere­n op verwachte koersdalin­gen of -stijgingen van markten of individuel­e bedrijven. De resultaten zijn dit jaar echter teleurstel­lend, doordat het bedrijf door het coronaviru­s overvallen werd. Zo leverde één van de hedgefonds­en in het eerste halfjaar 20% in. Toch is dit volgens het bedrijf niet de voornaamst­e reden om in te grijpen in zijn personeels­bestand, na het aantal medewerker­s in de afgelopen maanden al met tientallen te hebben teruggebra­cht tot ruim 1500 medewerker­s.

’De wereld verandert

drastisch en wij nemen maatregele­n om ons hierop aan te passen. Dit zorgt ervoor dat een bovengemid­deld aantal werknemers dit jaar het bedrijf zullen verlaten’, staat in een e-mail aan het personeel dat persbureau Bloomberg in handen kreeg. Daarin wordt gemeld dat Bridgewate­r minder ondersteun­end personeel nodig heeft omdat meer medewerker­s vanuit huis werken en nieuwe technologi­eën ervoor zorgen dat er andere mensen nodig zijn om klanten te bedienen. ( De Telegraaf )

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname