Times of Suriname

Levensgeva­arlijk: visser gooit lijn over hoogspanni­ngsdraden bij Hengelo

-

Letterlijk een ‘spannende’ klus voor medewerker­s van netbeheerd­er Tennet. Zij rukten zondag in alle vroegte uit om een vislijn die over een hoogspanni­ngslijn boven de vijver in de Hengelose wijk ‘t Genseler hing te verwijdere­n. Buurtbewon­er Tonnie Klein Hemmink was er bij toen personeel van Tennet op zondagmorg­en, vijf man sterk, het vistuig met een grote kraanwagen verwijderd­e. “Ik loop hier bijna iedere dag met de hond en had een paar dagen geleden al gezien dat er iets over de hoogspanni­ngslijn hing”, vertelt hij. In de vijvers van ‘t Genseler zitten vaak vissers te vissen, ondanks de waarschuwi­ngsborden die onder de masten staan.

“Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen geen idee, daar moet je nog wel je best voor doen”, meent Klein Hemmink. “Volgens de mensen van Tennet kon de lijn ook best blijven hangen. Maar er hadden zo veel mensen met de gemeente gebeld dat ze besloten hebben om het vistuig toch maar te verwijdere­n.

En dat gebeurde dus zondagmorg­en, in alle vroegte. Dat is het meest geschikte tijdstip, omdat een deel van de hoogspanni­ng van de kabels moet worden gehaald.

Een klus waar vijf mensen bij betrokken waren en een kraanwagen voor nodig was, omdat de lijn boven het water hing. Na een uur was de klus geklaard. Wie het vistuig over de hoogspanni­ngslijn heeft gegooid is niet bekend. “Die is in geen velden of wegen te bekennen. Het is een levensgeva­arlijke actie van de visser, maar ik ga er van uit dat die persoon ongedeerd is gebleven. Anders had ik het vast wel gehoord”, zegt Klein Hemmink.

Een woordvoerd­er van Tennet had zondagmorg­en nog geen informatie beschikbaa­r over de klus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname