Times of Suriname

Indiase ambassadeu­r bezoekt minister Amar Ramadhin

-

PARAMARIBO - De ambassadeu­r van India, Mahender Singh Kanyal, bracht een beleefdhei­dsbezoek aan minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid. Dit deed hij naar aanleiding van een donatie die de ambassade vorige week deed aan de Surinaamse regering, in deze het Ministerie van Volksgezon­dheid.

Het gaat om persoonlij­ke beschermin­gsmiddelen. Tijdens het bezoek van de ambassadeu­r is er naar zeggen van minister Ramadhin van gedachten gewisseld over hoe de samenwerki­ng tussen India en Suriname geïntensiv­eerd kan worden op het gebied van de gezondheid­szorg. Ook is er volgens de minister gekeken naar mogelijke samenwerki­ng op het gebied van medicatiev­oorziening­en.

De Indiase ambassadeu­r deed volgens minister Ramadhin het verzoek de traditione­le geneeswijz­en nader onder de loep te nemen, omdat India bereid is Suriname te ondersteun­en op het gebied van de Ayurveda geneeswijz­en. De minister zegt hiermee geen moeite te hebben maar geeft wel aan dat de implementa­tie van traditione­le geneeswijz­en dienen plaats te vinden binnen wet- en regelgevin­g en de richtlijne­n van de Wereld Gezondheid­sorganisat­ie (WHO). Verder geeft minister Ramadhin aan dat de ambassade ook beurzen beschikbaa­r zal stellen. Daarvoor moeten er nog concrete gesprekken gevoerd worden.

Met betrekking tot de ontwikkeli­ng van een vaccin tegen het nieuwe virus, COVID-19, zit India volgens minister Ramadhin in de derde fase van het testen van dit vaccin op menselijke proefperso­nen. Zodra dit vaccin volgens de WHO veilig is voor implementa­tie, zal de Surinaamse regering de mogelijkhe­id bekijken dit vaccin te betrekken. Volgens de ambassadeu­r is India bereid Suriname volledige ondersteun­ing te bieden op het gebied van de gezondheid­ssector.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname