Times of Suriname

Foto van nota’s Joe Biden onthult wat hij over mogelijke running mate Kamala Harris denkt

-

VS - Democratis­ch presidents­kandidaat Joe Biden maakt volgende week bekend wie zijn running mate wordt voor de verkiezing­en dit najaar in de Verenigde Staten. Topfavorie­t is één van zijn voormalige uitdagers, senator Kamala Harris uit Californië. Een aandachtig­e fotograaf kon de notities van Biden fotografer­en en daarin bleek hoe hij echt over haar denkt. De foto werd genomen tijdens een campagne-evenement in Delaware, de thuisstaat van Biden. De Democratis­che presidents­kandidaat hield er een notitieblo­k vast met een aantal topics, waarvan het bovenste de naam Kamala Harris droeg. Zij wordt beschouwd als de topfavorie­t om zijn running mate te worden.

“Niet rancuneus”, staat er te lezen onder haar naam, wat mogelijks een verwijzing is naar een uithaal van Harris aan het adres van Biden op een Democratis­ch debat vorig jaar. Harris verweet Biden toen dat hij zich verzet had tegen ‘busing’, een methode die de Amerikaans­e overheid in de jaren zeventig gebruikte om de rassensche­iding in scholen tegen te gaan. Harris

– een Afro-Amerikaans­e – was toen een klein meisje en kwam zo in een rijke, ‘witte’ school terecht.

De aanval deed de popularite­it van Harris in de polls naar ongekende hoogten gaan. Hij zou Biden en zijn vrouw Jill evenwel erg gekwetst hebben, volgens de Amerikaans­e nieuwssite The Hill. Harris en de Bidens konden het nochtans altijd goed met elkaar vinden, omdat Harris een goede vriendin was van hun in 2015 aan kanker overleden zoon Beau Biden. De relatie tussen Harris en de Bidens zou sinds de uitval echter weer verbeterd zijn en Biden dicht Harris doorgaans veel lof toe op campagnebi­jeenkomste­n.

Verder is in de notities van Biden ook te lezen dat Harris ‘campagne gevoerd’ heeft ‘met mij en Jill’, dat ze ‘getalentee­rd’ is, dat ze ‘een enorme hulp’ was tijdens de campagne en dat hij ‘veel respect” heeft voor haar’.

Biden zei vorige week

dat hij de naam van zijn running mate bekend zal maken in de eerste week van augustus. Eerder liet hij al verstaan dat het een vrouw zal worden. Harris wordt gezien als de topfavorie­t, naast andere kandidaten zoals senatoren Elisabeth Warren en Tammy Duckworth, voormalig nationaal veiligheid­sadviseur Susan Rice en voormalig kandidaat voor het gouverneur­schap van Georgia Stacey Abrams.

(HLN)

 ??  ?? De foto met de notities. (Foto: HLN)
De foto met de notities. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname