Times of Suriname

Irving schenkt 1,3 miljoen euro aan vrouwelijk­e collega’s

-

BASKETBAL - NBAvedette Kyrie Irving van de Brooklyn Nets heeft 1,5 miljoen dollar (ongeveer 1,28 miljoen euro) steun beloofd aan de speelsters van de WNBA die weigeren te spelen dit seizoen. Hij doet dit in het kader van het pas opgerichte KAI Empowermen­t Initiative.

“Dit platform werd opgericht om de speelsters van de WNBA te ondersteun­en in deze tijden en de economisch­e last wat te verlichten”, legde de basketter uit in een communiqué.

Verscheide­ne speelsters hebben al geweigerd te spelen in het nieuwe WNBA seizoen, dat 25 juli van start ging, uit vrees voor het coronaviru­s of om andere redenen, zoals uit protest tegen racisme en politiegew­eld in de Verenigde Staten.

“Ik heb zowel contact gehad met speelsters die wel willen spelen als met speelsters die niet in actie willen komen”, zegt Irving. “In die gesprekken heb ik heel wat opgestoken over de moeilijkhe­den die ze ondervinde­n, de drijfveren achter hun beslissing­en en de veranderin­gen die ze ermee hopen te verwezenli­jken voor hun leven en welzijn en dat van hun familie.” Hij sprak onder meer met Natasha Cloud van de Washington Mystics, die er dit seizoen voor koos om zich te concentrer­en op haar activisme tegen racisme, en ook met Jewell Loyd, die er wel voor koos om te spelen. “Of ze er nu voor gekozen hebben te strijden tegen sociaal onrecht, basket te spelen, aan de kant te blijven uit fysieke of mentale gezondheid­sredenen, of om meer tijd door te brengen met hun familie, ik hoop dat dit initiatief hen kan helpen bij het nemen van hun beslissing­en.” (HLN)

 ??  ?? Kyrie Irving van Brooklyn Nets heeft 1,5 miljoen dollar steun beloofd aan de speelsters van de WNBA die weigeren te spelen dit seizoen. (Foto: AD)
Kyrie Irving van Brooklyn Nets heeft 1,5 miljoen dollar steun beloofd aan de speelsters van de WNBA die weigeren te spelen dit seizoen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname