Times of Suriname

Inactief personeel Openbare Werken wordt aangeschre­ven

-

PARAMARIBO -Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft in het kader van de ‘Algemene Quick Scan’ heel wat zaken geconstate­erd die nader onderzocht dienen te worden. De bewindsman werd ook geconfront­eerd met een lijst waarop namen voorkomen van inactieve personen die vervolgens zijn opgeroepen. Ook voertuigen die nutteloos zijn afgestaan aan personeels­leden en zaken waarbij een aantal personen van brandstof werd voorzien door gratis te mogen tanken, worden teruggedra­aid.

De minister van OW raakte versteld van zaken die hij onder ogen kreeg. Hij vraagt zich af hoe dit heeft mogen gebeuren. Het aantal van bijkans zeventig thuiszitte­nde personeels­leden is gesplitst in drie groepen. Het eerste deel is per schrijven afgehandel­d, het andere deel krijgt binnen twee weken antwoord. Na een positieve beoordelin­g mag er een gesprek worden aangevraag­d, waarna een herstart kan worden gemaakt. Ook wetenschap­pers, directeure­n en gewezen ministers die salarissen ontvangen en thuis zijn gezet door politieke rancune of gewijzigde beleidsinz­ichten worden opgeroepen voor een gesprek.

De bewindsman voerde aan dat hij geen inactieve lijsten meer wenst op zijn ministerie. Op dit moment is er ook sprake van veel meer directeure­n dan noodzakeli­jk; daar wordt ook naar gekeken. Belangrijk is dat mensen ingezet zullen worden voor verschille­nde taken zoals adviseur, lid van de raad van advies tot het geven van onderwijs, het organisere­n van lezingen voor het personeel, het verzorgen van trainingen, maar dat ze ook uitgeleend worden aan instituten die soortgelij­ke topkaders nodig achten. In het uiterste geval als dienstweig­ering krijgt men een ontslagbri­ef aangeboden.

Nurmohamed benadrukte per slot van rekening dat mensen die vanwege politieke redenen thuis zijn gezet met behoud van salaris, een rehabilita­tieproces zullen ondergaan en daarna terugkomen bij het ministerie, al dan niet in dezelfde functie. Het Ministerie van Openbare Werken werkt in het hele land, dus is er genoeg werk aan de winkel, aldus de minister tijdens een vraaggespr­ek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname