Times of Suriname

Vertonghen bereikt akkoord

- Jan Vertonghen heeft een akkoord bereikt met AS Roma en gaat hierdoor Tottenham Hotspur verlaten. (Foto:AD)

VOETBAL - Jan Vertonghen is hard op weg naar AS Roma, zo weet Corriere dello Sport te melden. De centrumver­dediger, transfervr­ij vertrokken bij Tottenham Hotspur, werd de afgelopen weken gelinkt aan diverse clubs in heel Europa. Naar verluidt heeft de Belg nu gekozen voor een dienstverb­and in Rome. Vertonghen heeft volgens de berichtgev­ing een akkoord bereikt met AS Roma.

De van Manchester United gehuurde Chris Smalling gaat waarschijn­lijk niet bij de Romeinen blijven. De Engelse club hanteert een vraagprijs van naar verluidt twintig miljoen euro voor de centrale verdediger, een te hoge transferso­m volgens i Gialloross­i. AS Roma kijkt zodoende verder en zou nu dus overeenste­mming hebben bereikt met de 33-jarige Vertonghen.

De 118-voudig Belgisch internatio­nal gaat na lang onderhande­len volgens Corriere dello Sport voor twee jaar tekenen in de Italiaanse hoofdstad. Vertonghen gaat netto ongeveer drie miljoen per seizoen opstrijken. De stopper werd eerder nog in verband gebracht met onder meer Ajax, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Internazio­nale en Napoli.

Een week geleden nam Vertonghen via social media afscheid van Tottenham, de club waar hij sinds zijn overstap van Ajax in 2012 voor speelde. “Mijn tijd bij de club komt nu ten einde. Om meerdere redenen een verdrietig­e dag. Ik zal alle vrienden die ik hier heb gemaakt missen, de mensen die de club runnen, het spelen in het geweldige nieuwe stadion en natuurlijk jullie, de fans. Bedankt voor de jarenlange steun, jullie waren geweldig. We hebben samen enorm veel ongeloofli­jke herinnerin­gen gecreeerd, maar voor nu is het tijd om afscheid te nemen”, aldus de routinier. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname