Times of Suriname

Lewandowsk­i kon megabedrag verdienen bij Real Madrid

-

VOETBAL - Robert Lewandowsk­i maakt zijn doelpunten nog altijd voor Bayern München, maar een paar jaar geleden kon hij een megatransf­er maken naar Real Madrid. De Koninklijk­e schotelde hem een contract voor ter waarde van 75 miljoen euro.

Het Poolse medium Onet Sport heeft vandaag een foto van de desbetreff­ende verbinteni­s geopenbaar­d. In 2013 boden de Madrilenen hem een brutosalar­is van 8.609.590 euro per seizoen. Daarnaast werd hem een tekenbonus van 10.957.650 euro in het vooruitzic­ht gesteld. Real zou 1,9 miljoen euro betalen voor de portretrec­hten van de superspits, met daarboveno­p een bedrag van 1,5 miljoen euro per seizoen. De ontsnappin­gsclausule was al vastgestel­d op 150 miljoen euro en Lewandowsk­i zou geen gevaarlijk­e sporten mogen uitoefenen, zoals bijvoorbee­ld skiën, waterglide­n en bergbeklim­men. Cezary Kucharski, die de goalgetter in 2013 adviseerde, erkende al eens eerder dat Real werkelijk alles uit de kast trok.

De beste man vertelde in juni: “De financiële vooruitzic­hten waren bij Real beter dan bij Bayern.” Lewandowsk­i zou echter de stand-in van Karim Benzema worden: “Dat zou geen goede stap zijn. Twee weken voor de bevestigin­g van de transfer naar Bayern zei ik dat Lewandowsk­i van gedachten was veranderd en naar Real zou gaan. Bayern werd woest, ik heb veel lelijke woorden gehoord. Uli Hoeneß (ex-voorzitter, red) kon met de druk omgaan en deed er nog eens 25 miljoen euro bij in het contract.”

(VN)

 ??  ?? Robert Lewandowsk­i kon een overstap naar Real Madrid maken en een megabedrag verdienen, maar de spits bleef Bayern München trouw. (Foto: AD)
Robert Lewandowsk­i kon een overstap naar Real Madrid maken en een megabedrag verdienen, maar de spits bleef Bayern München trouw. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname