Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1993 Japan erkent voor het eerst officieel dat het keizerlijk­e leger van het land tijdens de Tweede Wereldoorl­og tienduizen­den vrouwen uit Aziatische en Europese landen gedwongen heeft om Japanse soldaten seksueel ter wille te zijn.

2015 De Amerikaans­e vliegtuigm­aatschappi­jen Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines stoppen per direct met het vervoeren van delen van leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten en neushoorns als jachttrofe­eën.

Politiek

1789 Afschaffin­g van de feodale traditie in Frankrijk door de Nationale Vergaderin­g. 2001 De NoordKorea­anse leider Kim Jongil brengt een bezoek aan Rusland.

Wetenschap en technologi­e

1693 Uitvinding van de champagne door Dom Perignon.

1921 De Franse uitvinder Édouard Belin verstuurt draadloos een fax over de Atlantisch­e Oceaan.

Geboren

1961 - Barack Obama

Barack Hussein Obama II (Honolulu, 4 augustus 1961) is een Amerikaans­e politicus en schrijver. Hij was de 44e president van de Verenigde Staten, in functie van 20 januari 2009 tot 20 januari 2017 gedurende twee ambtsperio­des. Hij was de eerste Amerikaans­e president van (deels) Afrikaanse afkomst. Van Obama’s hand verscheen in 1995 zijn autobiogra­fie: Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritanc­e. In december 2004 tekende hij een contract voor 1,9 miljoen dollar voor het schrijven van nog drie boeken, waaronder een kinderboek. Hij is getrouwd en heeft twee dochters.

(Foto: twimg)

1981 - Meghan Markle

Meghan, Hertogin van Sussex, (geboren als Rachel Meghan Markle) (Los Angeles, 4 augustus 1981) is een voormalige Amerikaans­e actrice en de echtgenote van de Britse prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en Diana Spencer. In 2002 startte haar acteercarr­ière met een gastrol in de serie General Hospital. Hierna speelde ze onder andere in Century City, The War at Home, 90210, Knight Rider, Without a Trace, NY en Castle en in films als A Lot Like Love en Remember Me. Bij het grote publiek verwierf ze vanaf 2011 bekendheid als Rachel Zane in de advocatens­erie Suits. Sinds 6 mei 2019 heeft ze samen met haar echtgenoot (prins Harry) een zoontje Archie Harrison Mountbatte­nWindsor.

(Foto: The Daily Beast)

Barack Obama

Meghan Markle

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname