Times of Suriname

Vrouw opgelicht door vriend

-

PARAMARIBO - Een man heeft zijn vriendin in het district Saramacca opgelicht. Hij zou haar auto hebben meegenomen. Daarna deed hij alsof hij in de gevangenis zat en troggelde geld en sieraden van haar af via een ander. De vrouw heeft aangifte tegen hem gedaan.

Zij heeft de man enkele maanden terug leren kennen. Op een gegeven moment vroeg hij haar om de auto te lenen, omdat hij naar Nickerie wilde gaan. De vrouw leende hem het voertuig. Hij gaf vanaf dat moment verschille­nde smoesjes op als hem gevraagd werd naar de wagen. Hij zei dat de accu gestolen was, maar het zou hem naderhand toch gelukt zijn ermee naar Nickerie te gaan. Hij werd vervolgens onbereikba­ar voor de vriendin.

De vrouw kreeg van een andere man te horen dat haar vriend was ingesloten. Haar werd gevraagd om geld af te staan voor politieman­nen, zodat de man op vrije voeten kon komen. Zij zei geen geld te hebben, maar sieraden en stond die af. De man, met wie zij telefonisc­h in contact stond, kwam het geld afhalen in haar auto. Daarna werd haar om meer geld en sieraden gevraagd voor de invrijheid­stelling van haar vriend. De vrouw vermoedde dat er iets mis was en deed toen aangifte bij de politie. Zij stemde af met de man, die haar belde, om het geld af te halen bij een mall. Zij ging samen met de politie naar de plaats. Die hield de man aan. Deze man vertelde dat hij in opdracht van de vriend heeft gehandeld. Hij is in verzekerin­g gesteld. De vriend heeft daarna de auto van zijn vriendin achtergela­ten in Nickerie en haar daarvan op de hoogte gesteld. De politie trof de wagen aan; zij is bezig de vriend op te sporen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname