Times of Suriname

Manchester City vindt opvolger Sané

-

VOETBAL - Ferrán Torres mag zich officieel speler van Manchester City noemen. De twintigjar­ige vleugelaan­valler doorliep de medische keuring zonder problemen en tekende daarna een vijfjarig contract bij de Engelse topclub. De doorgaans goed geïnformee­rde journalist Fabrizio Romano maakt melding van een transferso­m van ‘slechts’ 27 miljoen euro, inclusief bonussen.

Torres is de derde aanwinst van manager Josep Guardiola voor aankomend seizoen. Manchester City verzekerde zich onlangs al van de diensten van de rechtsbeni­ge vleugelver­dedigers Yan Couto (Coritiba FC) en Issa Kaboré (KV Mechelen). Daarnaast zijn the Citizens druk bezig met de komst van Nathan Aké. Bournemout­h accepteerd­e vorige week een eerste bod van tussen de 43 en 45 miljoen euro. De Oranjeinte­rnational moet echter nog wel tot een persoonlij­k akkoord komen met Manchester City. Kersverse aanwinst Torres beschikte bij Valencia over een doorlopend contract tot de zomer van 2021. De zesvoudig internatio­nal van Spanje Onder21 kwam afgelopen seizoen tot 34 wedstrijde­n in LaLiga, met 4 doelpunten en 5 assists als resultaat. Torres veroverde met los Che in 2019 de Spaanse beker. Het is nog niet bekend wanneer de jonge buitenspel­er, die wordt aangemerkt als de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Leroy Sané, zijn eerste speelminut­en maakt namens Manchester City.

“Ik ben blij dat ik bij Manchester City heb kunnen tekenen. Iedere speler wil in een aanvallend team als Manchester City spelen. Pep is een voorstande­r van een open, agressieve speelstijl, waarvan ik houd”, zegt de door Valencia opgeleide vleugelaan­valler op de website van zijn nieuwe werkgever. “Manchester City heeft de afgelopen tien jaar veel prijzen gewonnen en ik hoop dat ik een rol kan spelen in het voortzette­n van dat succes.” “We hebben de ontwikkeli­ng van Ferrán op de voet gevolgd en zijn enorm onder de indruk”, voegt Txiki Begiristai­n, technisch directeur bij Manchester City, toe. “Hij is jong en ontwikkelt zich nog, maar hij beschikt over de technische kwaliteite­n die we exact in een vleugelaan­valler zoeken. Hij is snel, direct, kan ruimte creëren met zijn bewegingen en is in staat om wedstrijde­n te beslissen. Dit is de perfecte plek voor hem om verder te ontwikkele­n en Pep kan hem echt naar een volgend niveau tillen.” (VP)

 ??  ?? Manchester City heeft Ferrán Torres van Valencia overgenome­n en moet Leroy Sané vervangen.
(Foto: AD)
Manchester City heeft Ferrán Torres van Valencia overgenome­n en moet Leroy Sané vervangen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname