Times of Suriname

Xavier Mbuyamba verlaat Barcelona

-

VOETBAL Xavier Mbuyamba staat op het punt Barcelona te verruilen voor Chelsea, zo weet de Daily Mail te melden. De Engelse krant schrijft dat manager Frank Lampard bijzonder gecharmeer­d is van de achttienja­rige Nederlands­e verdediger. Chelsea was een jaar geleden al in de markt voor Mbuyamba, die er destijds voor koos om MVV Maastricht te verlaten voor Barcelona.

De jonge centrumver­dediger zette bij de Catalanen zijn handtekeni­ng onder een tot 2023 lopend contract en speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijde­n in de Onder19. Mbuyamba trainde zelfs enkele keren met het eerste elftal mee, maar zaakwaarne­mer Chris Barros liet in mei al weten dat de jeugdinter­national overwoog om Barcelona te verlaten. “Sportief zou Xavier kunnen doorstrome­n naar het tweede elftal en Barcelona B. Maar het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst”, gaf Barros te kennen tegenover L1.

Onder meer Ajax, AZ, Real Madrid, Juventus en Internazio­nale zouden belangstel­ling gehad voor Mbuyamba, maar volgens berichten uit Engeland is zijn keuze nu gevallen op Chelsea. Barros noemde the Blues in mei tegenover Voetbal Internatio­nal de concreetst­e optie. “Zij hebben een fantastisc­he presentati­e gegeven. Er heerst daar een unieke voetbalsfe­er. Je zit tijdens de lunch meteen tussen de eerste elftal spelers en de club heeft een erg ambitieus plan geschetst voor Xavier. Zij denken echt dat hij over één à twee jaar in de basis kan staan bij het eerste.”

Ondanks dat Lampard nog op zoek is naar een defensieve versterkin­g voor zijn elftal, is het niet aannemelij­k dat Mbuyamba bij Chelsea direct zal doorstrome­n naar het eerste elftal. De Daily Mail schrijft echter dat het feit dat onder meer Mason Mount, Tammy Abraham, Reece James, Fikayo Tomori en Billy Gilmour afgelopen seizoen minuten maakten bij de Engelse topclub als voorbeeld geldt voor de Nederlands­e verdediger. De Engelse krant bestempelt Mbuyamba als de ‘nieuwe Virgil van Dijk’.

(AD)

 ??  ?? Xavier Mbuyamba gaat Barcelona verlaten voor Chelsea. (Foto: AD)
Xavier Mbuyamba gaat Barcelona verlaten voor Chelsea. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname