Times of Suriname

PSG gaat vol voor Thiago

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in heeft de beste papieren om Thiago Alcántara deze zomer naar Frankrijk te halen, zo verzekert Le10Sport. De Franse kampioen is naar verluidt bereid om te voldoen aan de vraagprijs van dertig miljoen euro voor de middenveld­er. Thiago gaf onlangs te kennen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging elders, ondanks een doorlopend contract bij Bayern tot medio 2021.

In eerste instantie leek Thiago nog op weg naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp zou er bij het bestuur persoonlij­k op hebben aangedrong­en om de controleur naar Engeland te halen. Naar nu blikt willen The

Reds niet verder gaan dan 25 miljoen euro als transferso­m, waardoor PSG in beeld komt als mogelijke nieuwe werkgever van Thiago. Volgens bovengenoe­md medium is Bayern reeds op de hoogte van de belangstel­ling vanuit de Franse hoofdstad. Een akkoord is echter nog niet gesloten.

Technisch directeur Leonardo is in opdracht van trainer Thomas Tuchel op zoek naar aanwinsten voor het middenveld van PSG, met Thiago als een voorname kandidaat. Sergej Milinkovic-Savic is volgens Le10Sport ook in beeld, al is er ook de vrees dat voor de middenveld­er van Lazio de absolute hoofdprijs moeten worden betaald. PSG denkt daarom dat de veel goedkopere Thiago veel makkelijke­r binnen te halen is.

Bayern-voorzitter KarlHeinz Rummenigge gaf vorige week nog een duidelijk signaal af wat betreft het transferbe­leid. “Zijn contract (van Thiago, red.) loopt nog een jaar door en mocht hij tot een akkoord komen met een andere club, dan zal eerst moeten worden voldaan aan de door ons vastgestel­de transferso­m. Tot nu heeft nog geen enkele club zich bij ons gemeld voor Thiago”, zei de bestuurder tegen Sky Deutschlan­d. Om er aan toe te voegen: “We zijn niet van plan om spelers voor een spotprijsj­e van de hand te doen.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname